Fick förfrågan om potatismäsk i mäskforumet, tänkte att det kanske var intresant även här
Päravin
10 liter vatten, 2 kg potatis skivad och fryst, 4,5 kg strösocker,
6 st apelsiner skivade ej skal, 2 st citroner skivade ej skal,
50 gram jäst, 25 gram hjorthornssalt.
Silas efter 14 dagar. Använd kärl av dubbel storlek rumstemperatur.
Skall stå i 14 dagar till.
Det är ca 15 år sedan jag gorde det vet inte om det finns vinjäster som passar till det här.
Det krävde en låååååång lagringstid innan det blev smakvärt (ca6 mån)
Potatisvin (Päravin), recept
Potatisvin (Päravin), recept
"Det ordnar sig med blommor bara kärringen dör."
Potatisvin (Päravin), recept
potatisvin, det var en ny variant.
I'm over it
You see I'm falling in the vast abyss
Clouded by memories of the past
At last, I see
Disturbed- forsaken(refr?ngen)
You see I'm falling in the vast abyss
Clouded by memories of the past
At last, I see
Disturbed- forsaken(refr?ngen)
Potatisvin (Päravin), recept
när jag ser sådana här intressanta recept så blir jag så sur för att jag e pank just nu annars skulle jag bygga ihop min 5l potstill å prova å stressbränna ett hyggligt hemmagjort vin ett par gånger... fatta va läcker sprit...
Fyllehunden - M?nniskans B?ste V
Potatisvin (Päravin), recept
Låt det ta den tid det behövs och medela resultat sedan. Blir lite sugen jag med när du skriver så där....
"Det ordnar sig med blommor bara kärringen dör."
Potatisvin (Päravin), recept
Har gjort ovan nämnda päravin med utmärkt resultat.
Vinner helt klart på att lagras.
Vinner helt klart på att lagras.
Potatisvin (Päravin), recept
Här kommer ett till recept på potatisvin.. Mina föräldrar gjorde detta när jag var ung. Och jag måste väl erkänna att jag stal en del sådant, när man skulle till folkets park...
Kommer inte ihåg vad det smakade men gick helt klart att dricka.
10 L vatten
5 Kg socker
1/2 Hg Jäst
1 flaska saftessens (fanns i olika smaker)
1 påse hjorthornssalt
15 st råa potatisar i tunna skivor
Blanda ihop allt utom saftessensen. Jäs i 10 dagar. Rör varje kväll.
Sila
Blanda i saftessens och låt stå i 10 dagar.
Är lite sugen på att göra ett försök, för gammla minnens skull..
Kommer inte ihåg vad det smakade men gick helt klart att dricka.
10 L vatten
5 Kg socker
1/2 Hg Jäst
1 flaska saftessens (fanns i olika smaker)
1 påse hjorthornssalt
15 st råa potatisar i tunna skivor
Blanda ihop allt utom saftessensen. Jäs i 10 dagar. Rör varje kväll.
Sila
Blanda i saftessens och låt stå i 10 dagar.
Är lite sugen på att göra ett försök, för gammla minnens skull..
Potatisvin (Päravin), recept
Ett till (har dock inte provat):
Potet-vin
8 store poteter
1 pund konfektrosiner
1 pund hvetekorn
Males på kvern.
Tilsett 5 liter vann, 2.5kg sukker, 40g bakegjær.
Står 4 uker. Omrøres ikke.
Denne bør lages om høsten av nye poteter.
Potet-vin
8 store poteter
1 pund konfektrosiner
1 pund hvetekorn
Males på kvern.
Tilsett 5 liter vann, 2.5kg sukker, 40g bakegjær.
Står 4 uker. Omrøres ikke.
Denne bør lages om høsten av nye poteter.
Potatisvin (Päravin), recept
bla bla vbla fgblmkfölg
Potatisvin (Päravin), recept
Ha! den har jag gjort med farsgubben! Och det smakade duktigt illa men bouqet var kanske inget folk vid höga kusten gick efter,,,,TantFusel skrev:Ett till (har dock inte provat):
Potet-vin
8 store poteter
1 pund konfektrosiner
1 pund hvetekorn
Males på kvern.
Tilsett 5 liter vann, 2.5kg sukker, 40g bakegjær.
Står 4 uker. Omrøres ikke.
Denne bør lages om høsten av nye poteter.
Potatisvin (Päravin), recept
Då måste jag ju bara prova...jolon skrev:Ha! den har jag gjort med farsgubben! Och det smakade duktigt illa men bouqet var kanske inget folk vid höga kusten gick efter,,,,
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst