vin på kryddor?
vin på kryddor?
kan man få ett gott smakande vin på kryddor som kardemumma, kanel eller saffran... tycker många kryddor har en utmärkt smak!
isf bör processen gå till väga på annat sätt en med bär eller frukt?
mvh!
Jonny
isf bör processen gå till väga på annat sätt en med bär eller frukt?
mvh!
Jonny
vin på kryddor?
Det skulle nog kunna gå, T-vin är juh i prinsip kryddor risken är bara att de blir lite platt.
Om inte annat så finns det juh tama vita/röda viner att göra som du kan grydda upp.
Om inte annat så finns det juh tama vita/röda viner att göra som du kan grydda upp.
vin på kryddor?
Intressant.
Alltså kryddor innehåller väl inte socker på samma sätt som frukt. Men blanda ut vatten med kryddan i fråga och sockra upp till rätt oechlegrad och jäs det. Borde ju bli nåt av det iaf.
Man kan ju göra några olika sorter i PET-flaskor eller smådunkar för att kolla hur det blir innan man drar igång storproduktion.
Raportera gärna hur det gick.
Alltså kryddor innehåller väl inte socker på samma sätt som frukt. Men blanda ut vatten med kryddan i fråga och sockra upp till rätt oechlegrad och jäs det. Borde ju bli nåt av det iaf.
Man kan ju göra några olika sorter i PET-flaskor eller smådunkar för att kolla hur det blir innan man drar igång storproduktion.
Raportera gärna hur det gick.
vin på kryddor?
Asså jag tror att man skulle behöva jädrigt mycket kryddor isåfall annars skulle det nmog bli mer likt mäsk!
vin på kryddor?
Mitt förslag er at göra risvin, och krydda denna efter jäsningen. Då kan man göra en normal portion, som smakar gott men neutralt utan krydda, men blir mer spennande med krydda. Det er mycket enkelt at göra olika smaker. Risvinet jäser snabbt, men bör helst lagras några månader för at mognas. Använd hetvinsjäst. (Jag tror nog at et vin baserad enbart på vatten, socker och krydda blir vatnigt.)
vin på kryddor?
ja det är ju frågan hur mycket smak kryddan sätter på vinet. man kaska bör ha nån frukt i grunden ... eller ris.
Hur gör man risvin ?
Hur gör man risvin ?
vin på kryddor?
Jag har gjort ett ingefärsvin (starkvin). Förutom ingefära som smaksättning (man gör ett starkt avkok) innehöll det citron, russin och socker. Russin finns med i många vinrecept för att ge fruktsmak (och socker), och passar dessutom utmärkt ihop med de kryddor du nämner.
vin på kryddor?
Äpple och kanel är en klassisk kombination, äpplevin med kanel kanske. Många kryddor är lätt antiseptiska, vilket kan vara bra i maträtter, men möjligtvis skulle det kunna störa jässvamparna. Jag vet inte, det var bara en ( dum) tanke jag fick.
vin på kryddor?
Man skulle ju kunna tillsätta kryddorna under klarningen när jäsningen är över.Henri_T skrev:Äpple och kanel är en klassisk kombination, äpplevin med kanel kanske. Många kryddor är lätt antiseptiska, vilket kan vara bra i maträtter, men möjligtvis skulle det kunna störa jässvamparna. Jag vet inte, det var bara en ( dum) tanke jag fick.
vin på kryddor?
Se några trådar lengre ned. Och kom i håg at russin ju är torkade druvor...s skrev:Hur gör man risvin ?
vin på kryddor?
Jag skuller nog krydda det som snapps. När vinet är klart och på flaska så kastar man ner en bit kanelstång (tror det är bättre än malet) och låter det stå och dra i en månar eller mer i något svalt och mörkt utrymme.
vin på kryddor?
Istämmer. Gör et koncentrat av olika kryddor (separat), och testa hur mycket dom behövar spädas ut (med okryddat vin), och vilka kombinationer som fungerar.gucken skrev:Jag skuller nog krydda det som snapps.
- Graham_Young
- Finjäsare
- Inlägg: 95
- Blev medlem: lör maj 21, 2005 2:00
- Ort: ?rebro
vin på kryddor?
Tips till Jonny (om än lite sent); Saffran är pollen från krokus. Krokus är en ätbar blomma och av ätbara blommor kan man göra blomvin... Då är det blomnektaren som jäser. Ett blomvin gjort på krokus borde väl därför innehålla saffran och dessutom ha rejäl saffranssmak? Håller just nu på att prova de två olika metoder jag hittat för att göra blomvin (på maskros resp. klöver), så som novis i det ämnet är jag kanske inte rätt person att rådgöra med iofs, men det kanske finns någon som har ett krokusvinsrecept?
Skissar på att göra ett vin med bland annat kryddnejlikor - Först tänkte jag köpa malda nejlikor och ha i medan det jäser, men att krydda det som snaps (alltså lagra med det) låter som en bättre idé... Tack för tipset Gucken och TantFusel!
Skissar på att göra ett vin med bland annat kryddnejlikor - Först tänkte jag köpa malda nejlikor och ha i medan det jäser, men att krydda det som snaps (alltså lagra med det) låter som en bättre idé... Tack för tipset Gucken och TantFusel!
D?r satt de ? h?ngla ? drack Eau-de-vie
? jycken me kaggen om halsen slog i
D? spr?ngde jag alphyddan med dynamit
Det ekade l?nge och doftade sprit
Sen gr?t jag en t?r under stj?rnornas tak
Ty visst var det synd p? s?n prima konjak?
? jycken me kaggen om halsen slog i
D? spr?ngde jag alphyddan med dynamit
Det ekade l?nge och doftade sprit
Sen gr?t jag en t?r under stj?rnornas tak
Ty visst var det synd p? s?n prima konjak?
vin på kryddor?
yes, bra idé där!! thxGraham_Young skrev:Tips till Jonny (om än lite sent); Saffran är pollen från krokus. Krokus är en ätbar blomma och av ätbara blommor kan man göra blomvin... Då är det blomnektaren som jäser. Ett blomvin gjort på krokus borde väl därför innehålla saffran och dessutom ha rejäl saffranssmak? Håller just nu på att prova de två olika metoder jag hittat för att göra blomvin (på maskros resp. klöver), så som novis i det ämnet är jag kanske inte rätt person att rådgöra med iofs, men det kanske finns någon som har ett krokusvinsrecept?
Skissar på att göra ett vin med bland annat kryddnejlikor - Först tänkte jag köpa malda nejlikor och ha i medan det jäser, men att krydda det som snaps (alltså lagra med det) låter som en bättre idé... Tack för tipset Gucken och TantFusel!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster