Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Recept från medeltidsveckan

Mjödsatser och recept. Även recensioner av mjödsatser och tillbehör.
Användarvisningsbild
Phillibrewer
Turbojäsare
Inlägg: 45
Blev medlem: mån mar 15, 2004 1:00

Recept från medeltidsveckan

Inlägg av Phillibrewer »

Jag köpte en påse humle och ett mjödrecept på medeltidsveckan i Visby för trettio kronor. Skall prova detta och återkommer med resultatet.

Mjöd

5 liter vatten
500 gram honung
1/2 dl humle
jäst
10-15 enbär

Lös honungen i kokande vatten, tillsätt humlen och enbären, låt koka i 15-20 minuter. Låt svalna till fingervarmt, lös då upp jästen i lite av blandningen och tillsätt brygden. Hälles i jäshink eller dunk utan lock. Låt jäsa två dygn i rumstemperatur sedan svalare. Färdig efter ca en vecka. Vinner på att lagras ytterligare. Kan även smaksättas med älgört, pors eller citron som får koka med humlen.

Återgå till "Mjödsatser och recept"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster