Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

RECEPT: Vodkakyckling med koriandernudlar..

Recept, tips m.m.
Användarvisningsbild
bryggaren
Bryggmästare
Inlägg: 444
Blev medlem: lör sep 20, 2003 2:00
Ort: www.bryggforum.com
Kontakt:

RECEPT: Vodkakyckling med koriandernudlar..

Inlägg av bryggaren »

Recept för 4 personer

4 st kycklingfiléer
äggnudlar
1 chilifrukt
2 msk torkad koriander


2 vitlöksklyftor
vodka
4 msk soja
saft och finrivet skal från 1 lime
lite olja
salt och peppar


Dela kycklingfiléerna på längden och blanda marinaden. Låt kycklingen ligga i marinaden minst en timme.
Sätt ugnen på 175 grader. Trä upp kycklingbitarna på spett och grilla 7 minuter på varje sida.
Koka äggnudlar enligt instruktionerna på förpackningen. Efter att de kokats ska de fräsas i olja tillsammans med chilifrukten och koriandern.
Servera gärna spetten med en kall sås
?Varf?r skulle jag vilja hamna i himmelriket? D?r finns ju ?nd? ingen jag k?nner...?
Användarvisningsbild
Pjolteren
Bryggmästare
Inlägg: 885
Blev medlem: ons apr 21, 2004 2:00

RECEPT: Vodkakyckling med koriandernudlar..

Inlägg av Pjolteren »

Jaha... da var det kanskje på tide med et alkoholinneholdendematrecept avsnitt her på forumet, hvor vi kan legge opp våre beste tips hvor egne "produkter" inngår. Det nærmer seg jo tross alt sommer og grillsesong og sol og sjø og etc.... :P :P :P
Användarvisningsbild
Pjolteren
Bryggmästare
Inlägg: 885
Blev medlem: ons apr 21, 2004 2:00

Cognacgravet indrefilet med stjerneanis og timian

Inlägg av Pjolteren »

Cognacgravet indrefilet med stjerneanis og timian

Denne oppskriften er knall, og ikke vanskelig i det hele tatt...

Ingredienser:

1 stk. hel indrefilet (gjerne en noe mindre bit)
allehånde
stjerneanis
timian, fersk
pepper, kvernet
salt
sukker
god hjemmelaget cognac

Sånn gjør du:

Lag en salt(70%) og sukker(30%) blanding. Det går med ca. 100g blanding per 1000g kjøtt.
Strø litt av blandingen jevnt over kjøttet og gnid dette godt inn. "Kos og klem" med kjøttet. Litt massasje skader ikke... :-) Ta en 2-3 klyper (2 krm) med allehånde og dryss jevnt over. Kvern over litt pepper og.... masser kjøttet litt igjen :-) Legg så kjøttet over i en brødpose (eller to). Oppi her heller du så resten av salt/sukker blandingen, 6-7 stjerneanis, en god kvast timian (riv den litt opp) og til slutt... den fantastiske gode hjemmelagede cognac'en. IKKE for mye, da alkoholen vil hemme gravingen for mye... bare en splash eller tre... :-) Gni og masser posen med alle ingrediensene godt inn i kjøttet og legg posen inn i kjøleskapet. Skal graves i 3-4 dager. Posen snues helst et par ganger om dagen.

Skjæres i tynne skiver og anrettes på en tallerken. Kvern litt pepper over før servering, og legg en liten kvast timian over. Kan godt sprinkle LITT god hjemmelaget cognac over også. Serveres som forrett, eller bare som kos til kokken sjelv på kvelden med god drikke til...
Gäst

RECEPT: Vodkakyckling med koriandernudlar..

Inlägg av Gäst »

Jag har slltid sprit i mina marinader. Blir goare så :) Sen får man ju upp sprit konsumtionen också ;)

//MaSTeR
grapetonix
Bryggare
Inlägg: 117
Blev medlem: ons mar 05, 2003 1:00

RECEPT: Vodkakyckling med koriandernudlar..

Inlägg av grapetonix »

Alkoholsnacks då? Skulle det inte gå bra att baka en kladdkaka innehållande kopiösa mängder sprit? :D
Skriv svar

Återgå till "Mat och dryck"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster