Min passion ligger egentligen inte i själva brännandet utan snarare i tillverkningen av häfftiga sorter via essenser och egna galenskaper (hägg-brännvin mm.)
Nu var det så att jag tänkte göra ingridienserna till en B52 shot. Den är följande (i "min" verision"). 1 del Baileys (Willumsens, blandas med bla. pucko o grädde och blir hur fin som helst), 1 del Kahlua (kaffe+socker, ca 26%), 1-1/5 del Countreu. Detta skall skiktas Kahluha , baileys Coeuntreu och sedan skall Couantron sättas eld på och man "shottar" med sugrör.
Blev dock smått galen då jag tillverkade den eftersom;
1) den vägrar att skikta sig.
2) Min countreu brinner inte...
Fråga;
1) Har någon nån hembrännt som kan skikta sig och vad är hemligheten?
2) Någon som har gjort en likör (Ceouatreu innehåller ganska mycket socker) som kan brinna? Har tänkt på att det bör vara 40%vol. därför bör man utgå med starkare grejer (60%?) om det ska brinna/ bli 40%vol.
Är det någon som är snäll och vill tillsätta 1 dl socker i 2dl 60%-ig och se om det går att få eld på, lyckades "blanda sönder" mitt...
Eftersom ni är hemmbränningens svar på Jesus så borde någon kunna, tack på förhand!!
Brännbart och skikta.
- Farbror_Plast
- Hedersmedlem
- Inlägg: 2098
- Blev medlem: tor mar 06, 2003 1:00
Brännbart och skikta.
Kände mig snäll och testade att blanda 1 dl socker med 60% sprit, och det brinner. Blandade i vatten så det blev 3 dl också (40%) och det brinner det med.
Hemligheten med att det ska skikta sig är att det är olika densitet på likörerna, den med minst styrka och högst sockerhalt i botten, och den med högst styrka och lägst sockerhalt i toppen.
Hemligheten med att det ska skikta sig är att det är olika densitet på likörerna, den med minst styrka och högst sockerhalt i botten, och den med högst styrka och lägst sockerhalt i toppen.
Brännbart och skikta.
Sen måste man vara väldigt försiktig när man häller upp i glaset också så det inte blandar sig, hälla mot en sked är bra men det krävs lite övning och en stadig hand för att bli duktig på det.
Brännbart och skikta.
Ok, tackar! Då får jag väl fortsätta exprimentera!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster