Hej, jag testar just nu att göra eget äppelvin på:
Äpplen
Rönnbär
Socker
Vatten
Jästnärsalt
Starkvinjäst.
Har haft frukten i klyftor i en dammjeane i 4 dygn och nu silat av och tillsatt socker och ställt på ny jäsning. Det jag undrar nu är om det kommer bli lite smaklöst när det är klart då jag inte pressat frukten samt använt såpass mkt vatten (ca 10 L ) till en bryggning på just 10 L.. kan jag isåfall tillsätta någonting som ger det mer äpplig smak utan att förstöra jäsning eller slutprodukt? Mvh
Eget äppelvin
Re: Eget äppelvin
Hur mycket äpplen hade du i? Att du hade 10 liter vatten säger ju inget, det är skillnad på om du hade 1 kg äpplen eller 20 kg äpplen.
Re: Eget äppelvin
Ja men om du smakar på de när de jäst klart och inte smakar mkt så släng i ett par paket juice koncentrat och låt de jäsa ut me då?
Projekt:
Blåbärsvin -22, -23
Mousserat vin på himrod-druvor -23
Vin på Rondo och zilga -23
Vin på Zilga och spulga -22
Blåbärsvin -22, -23
Mousserat vin på himrod-druvor -23
Vin på Rondo och zilga -23
Vin på Zilga och spulga -22
Re: Eget äppelvin
Ja men om du smakar på de när de jäst klart och inte smakar mkt så släng i ett par paket juice koncentrat och låt de jäsa ut me då?
Projekt:
Blåbärsvin -22, -23
Mousserat vin på himrod-druvor -23
Vin på Rondo och zilga -23
Vin på Zilga och spulga -22
Blåbärsvin -22, -23
Mousserat vin på himrod-druvor -23
Vin på Rondo och zilga -23
Vin på Zilga och spulga -22
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster