Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Första försök på mjöd

Mjödsatser och recept. Även recensioner av mjödsatser och tillbehör.
Tremors
Färsk jäst
Inlägg: 10
Blev medlem: sön jan 30, 2022 9:34

Första försök på mjöd

Inlägg av Tremors »

Satt igång mitt första mjöd på de bär jag hade i frysen och tänkte dela med mig av receptet jag gjort för det.

Blood Harvest
Blåbär och Aroniabärs-mjöd

2 satser om 15 L

6 kg bär
8 kg gammaldags honung från Smedjegårdens Honung
1(B) Jäst & Specialnäring 213801
5dl svart te - starkt

Koka ihop bären och sila genom silduk. Repetera med resterna som blir över efter mosning och mer hett vatten, sila igen. Ger ca 5 L saft.
Lös upp honungen i fingervarmt vatten om ca 3 L, skölj ur honungsburkarna med 3 dl vatten, sätt på lock och skaka väl.
Rör ner saft och honungslösning i hink och ha i jäst. Blanda väl för att få in syre i blandningen. Tillsätt 2.5 dl svart te.
Toppa av med avklorerat vatten.
Sätt på lock och jäsrör.

Hydrometern stannade på 81.

Namnet fick det pga den blodröda färgen, samt att bären skördades under skördetid.

Återgå till "Mjödsatser och recept"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster