Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Hänga- eller doppa kryddning

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
Användarvisningsbild
Lakritskatten
Finjäsare
Inlägg: 70
Blev medlem: ons nov 27, 2013 8:13

Hänga- eller doppa kryddning

Inlägg av Lakritskatten »

Hej,

Jag fick berättat för mig att man kan med fördel hänga sina kryddor ovanför sin sprit i slutet kärl istället för att doppa dem direkt i.
Hur slutresultatet skiljer sig fick jag dock inte förklarat, i mitt huvud känns det som om vatten- och alkohollösliga aromer skulle leta sig ner i den slutgiltiga produkten oavsett.

Någon som har koll?
MVH LKn
rull_bull
Bryggmästare
Inlägg: 351
Blev medlem: ons aug 03, 2016 8:47

Re: Hänga- eller doppa kryddning

Inlägg av rull_bull »

Har inte testat själv men vad jag tror är att du t.ex med citron, apelsin m.m kan få en besk smak om de ligger direkt i.

Hänger du ovanför så tror jag inte du får det. Men detta är som sagt vad jag tror. :)
Användarvisningsbild
jokkman
Bryggmästare
Inlägg: 302
Blev medlem: tis dec 06, 2011 20:48
Utrustning: Foait :-)
Ort: Norrland

Re: Hänga- eller doppa kryddning

Inlägg av jokkman »

Gjort flera gånger och det blir bra resultat med apelsin, citron, mandariner.

Tar ca 7-14 dagar innan det är klart. Kan verkligen rekommendera att göra med apelsin.
Jag är inte en komplett idiot, vissa delar saknas......
Skriv svar

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster