Hej,
Jag fick berättat för mig att man kan med fördel hänga sina kryddor ovanför sin sprit i slutet kärl istället för att doppa dem direkt i.
Hur slutresultatet skiljer sig fick jag dock inte förklarat, i mitt huvud känns det som om vatten- och alkohollösliga aromer skulle leta sig ner i den slutgiltiga produkten oavsett.
Någon som har koll?
MVH LKn
Hänga- eller doppa kryddning
- Lakritskatten
- Finjäsare
- Inlägg: 70
- Blev medlem: ons nov 27, 2013 8:13
Re: Hänga- eller doppa kryddning
Har inte testat själv men vad jag tror är att du t.ex med citron, apelsin m.m kan få en besk smak om de ligger direkt i.
Hänger du ovanför så tror jag inte du får det. Men detta är som sagt vad jag tror.
Hänger du ovanför så tror jag inte du får det. Men detta är som sagt vad jag tror.
- jokkman
- Bryggmästare
- Inlägg: 302
- Blev medlem: tis dec 06, 2011 20:48
- Utrustning: Foait :-)
- Ort: Norrland
Re: Hänga- eller doppa kryddning
Gjort flera gånger och det blir bra resultat med apelsin, citron, mandariner.
Tar ca 7-14 dagar innan det är klart. Kan verkligen rekommendera att göra med apelsin.
Tar ca 7-14 dagar innan det är klart. Kan verkligen rekommendera att göra med apelsin.
Jag är inte en komplett idiot, vissa delar saknas......
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster