Intressant att följa denna tråd/diskussion.
Har också undrat varför även de återförsäljare som säljer vinsatser m.m skriver att man aldrig ska använda klorin för att rengöra/desinficera sina brygg-saker.
Men visst kan det bero på att säljarna får bra med pengar för försäljningen av andra medel än billigt klorin.
Eller är det för att folk i allmänhet är okunniga som de kan fortsätta kränga dyra medel?
Någon som vet vad bryggerierna använder och varför?
Det är ju som med vinbryggning eller inte.
En del brygger sitt vin för att de har tid, ork, lust, är duktiga eller kanske vill få det som de vill ha sitt vin, kanske?
Eller är det en ekonomisk fråga?
För mig är egen vintillverkning svaret på många frågor, men övervägande delen handlar om glädjen att lära sig och lyckas med vinbryggningen och få "rätt" smak/vin. Det ekonomiska kommer nog i andrahand, men visst är det även en besparing efter ett tag om man tänker på all alkoholskatt man slipper betala?
Hur som helst, ranald har en hel del poäng med att använda klorin om det funkar för denne skribent. Ser därför inget fel i det.
Desinfektion
- Humpevinaren
- Färsk jäst
- Inlägg: 13
- Blev medlem: fre apr 07, 2023 12:47
- Ort: Östergötland
-
- Bryggare
- Inlägg: 196
- Blev medlem: sön maj 17, 2020 19:25
Re: Desinfektion
Wow... en livlig diskussion de här... Så jag slänger in mitt bidrag genom att rekommendera SaniPro.
Jag har aldrig misslyckats när jag använt det i mina ölbryggningar. Aldrig någon infektion.
https://shop.humle.se/utrustning/rengor ... -rinse-1-l
Jag har aldrig misslyckats när jag använt det i mina ölbryggningar. Aldrig någon infektion.
https://shop.humle.se/utrustning/rengor ... -rinse-1-l
Med ackumulerad kunskap kan man hitta nya lösningar till de mesta. Tur att jag är så nyfiken så jag kommer kunna lösa alla världens problem vid dödsbädden
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster