Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

En till tråd om mäsk

Allt om hur du jäser din mäsk på bästa sätt.
cradle
Färsk jäst
Inlägg: 12
Blev medlem: tis dec 10, 2013 10:45

En till tråd om mäsk

Inlägg av cradle »

Hej
Ber om ursäkt för ytterligare en tjatig tråd från en novis, återupptog precis denna härliga hobby. :)

Satte min mäsk i tron att jag hade en oechslemätare men det visade sig bara vara en storms vinprovare.

Satte med dunk mäsk med willes 8kg turbojäst för 13 dagar sen. Enligt instruktionerna ska det ta ca 10 dagar.
Haft en stadig temperatur på 20grader.

Pga dålig planering så måste jag bränna imorgon men det slutar inte bubbla i kärlet. Det bubblar var 10 sekund ungefär.

Inte främmande för att köra igång tidigare om det inte är helt galet?

Vågar man spekulera i procenten?

Tack på förhand!
Användarvisningsbild
Andy
Moderator
Inlägg: 1033
Blev medlem: lör aug 23, 2008 11:43

Re: En till tråd om mäsk

Inlägg av Andy »

Du kan ju smaka av och se hur sött det är.

Det värsta som händer om du kör tidigare är väl att det blir en mindre mängd sprit
zukram
Finjäsare
Inlägg: 71
Blev medlem: ons feb 12, 2020 12:33

Re: En till tråd om mäsk

Inlägg av zukram »

Och att det smakar socker, ifall du inte kolar. Kör du hårt och sen lagrar på fat, så blir det rom :-)

/z
Skriv svar

Återgå till "Mäskjäsning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster