Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Klarning av cider

Utrustning och teknik.
Opaque
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: tor nov 19, 2020 15:00

Klarning av cider

Inlägg av Opaque »

Har precis jäst klart en sats äppelcider på ca 25 liter. Hade i klarningsmedel idag, gelatin och kiselsol, men råkade ha i gelatinet först och väntade nog inte tillräckligt länge innan kiselsol adderades. Cidern blev snabbt grumligare än innan. Kommer det funka om jag väntar ett dygn eller är satsen förstörd?
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: Klarning av cider

Inlägg av ranald »

Inget är förstört, i slutänden klarnar det.

Jag brukar tappa på flaska när det mesta grumset hamnat på botten, och flaskjäser. Det blir alltid lite rester i botten på flaskan, men det struntar jag helt enkelt i att hälla upp.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster