Klarning av cider
Klarning av cider
Har precis jäst klart en sats äppelcider på ca 25 liter. Hade i klarningsmedel idag, gelatin och kiselsol, men råkade ha i gelatinet först och väntade nog inte tillräckligt länge innan kiselsol adderades. Cidern blev snabbt grumligare än innan. Kommer det funka om jag väntar ett dygn eller är satsen förstörd?
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Klarning av cider
Inget är förstört, i slutänden klarnar det.
Jag brukar tappa på flaska när det mesta grumset hamnat på botten, och flaskjäser. Det blir alltid lite rester i botten på flaskan, men det struntar jag helt enkelt i att hälla upp.
Jag brukar tappa på flaska när det mesta grumset hamnat på botten, och flaskjäser. Det blir alltid lite rester i botten på flaskan, men det struntar jag helt enkelt i att hälla upp.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster