Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Mäsk på bananer

Allt om brandy, cognac och grappa
Hupa
Färsk jäst
Inlägg: 21
Blev medlem: lör jan 18, 2020 12:18

Mäsk på bananer

Inlägg av Hupa »

Tänkte göra mäsk på bananer då dessa finns i överflöd här.

Har kollat runt lite och det verkar vara lovande. Som jag förstått det så blir destillerat vin till brandy. Så bananbrandy är målet. Är som sagt tidigare amatör inom hembränning, så alla tips välkomnas, särskilt om ngn vill följa detta recept (om det lyckas).

När allt är klart kommer jag att göra ett tilläg nedan på detta inlägg, så ni som läser senare ska veta från början om det blev lyckat eller ej.

Ok, då kör vi.
Hupa
Färsk jäst
Inlägg: 21
Blev medlem: lör jan 18, 2020 12:18

Re: Mäsk på bananer

Inlägg av Hupa »

Har en bunte bananer som fått bli övermogna. Dessa läggs in i frysen över natten. Dessa blir knallsvarta.

Syftet med att låta bananerna bli övermogna är att enzymer som transformerar stärkelse till socker (som vi är ute efter) finns naturligt i skalet. Dessa brun/svartfläckiga bananer (som blivit mjuka) läggs i frysen. Där blir de helt svarta.

Till den punkten är jag kommen och ska fortsätta härifrån.

Bara lite kort...
Tanken är att när bananerna tinat upp, så klipps dessa upp i ena endem och smeten trycks ut med en brödkavelliknande pryl (har ingen brödkavel här). I teorin så ska all (den mesta) stärkelsen omvandlats till socker.

Fortsättning följer...
Skriv svar

Återgå till "Brandy"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster