Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Ett delikat problem

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
zymox
Turbojäsare
Inlägg: 32
Blev medlem: mån sep 10, 2018 9:58

Ett delikat problem

Inlägg av zymox »

Fick idag ca: 12kg blåa hemodlade vindruvor.
Kan inte göra något med dem just nu eftersom jag r igång med annat så har slängt hela härligheten i frysen med stjälkar o allt.

Tanken är att en dag plocka fram dom,chock tina dom med 70-80 gradig Äppel JO så att skalen blir mjuka. Därefter pressa så lätt jag kan, pastörisera allt igen o sen söta upp det hela till en 85-90 ocle vid 20 liter.

Får dock en känsla av detta kan bli rätt surt så vad tar man i för att inte behöva söta upp det för mkt. efteråt.
Läste att man även kan använda russin men vilken nytta gör russinen förutom tillägger konc. Smak o socker?

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster