Varför är mögel dåligt? Enbart smaken?
Postat: sön jan 21, 2018 16:24
Hej!
Egentligen brygger jag mjöd, men problem med mögel finns ju hos alla bryggare så vill nå ut till en bredare publik.
Mögel... varför är det så farligt? Jag hittar en massa om att man ska slänga hela satsen om man har fått mögel i den, men ingen som skriver om varför!
Jag fick min bryggningsdunk infekterad (det låg ett lager på ytan), men rensade den och efter det finns inget synligt kvar.
Jag antar att mögel kanske inte är det hälsosammaste, men är det direkt giftigt? Om det inte finns något synligt handlar det kanske mest om döda sporer som finns kvar.
Eller förstör det smaken? För jag smakade lite på mitt mjöd, och det smakar precis som vanligt.
Som sagt, jag hittar ingen som riktigt skriver om varför det egentligen inte är bra (så länge man rensar bort allt synliga såklart!)
Mvh, Mjödnir
Egentligen brygger jag mjöd, men problem med mögel finns ju hos alla bryggare så vill nå ut till en bredare publik.
Mögel... varför är det så farligt? Jag hittar en massa om att man ska slänga hela satsen om man har fått mögel i den, men ingen som skriver om varför!
Jag fick min bryggningsdunk infekterad (det låg ett lager på ytan), men rensade den och efter det finns inget synligt kvar.
Jag antar att mögel kanske inte är det hälsosammaste, men är det direkt giftigt? Om det inte finns något synligt handlar det kanske mest om döda sporer som finns kvar.
Eller förstör det smaken? För jag smakade lite på mitt mjöd, och det smakar precis som vanligt.
Som sagt, jag hittar ingen som riktigt skriver om varför det egentligen inte är bra (så länge man rensar bort allt synliga såklart!)
Mvh, Mjödnir