Sida 1 av 1

Frågor

Postat: fre nov 24, 2017 11:52
av Bryggare2
Hej,

Måste man värma upp vattnet för att honungen ska blandas med vattnet eller går det med rumstempererat vatten?

Man ska väl inte skaka ur kolsyran i mjödet? Men om man inte gör det klarnar det ändå med klarningsmedel?
För har gjort en del vinsatser och då skakar man ju ur kolsyran.

Har bryggt mjöd en gång tidigare och det blev bra men det var 11 år sen så kommer inte ihåg hur vi gjorde.

Tack för svar =)

Re: Frågor

Postat: fre feb 16, 2018 11:47
av Wed
Bryggare2 skrev:Hej,

Måste man värma upp vattnet för att honungen ska blandas med vattnet eller går det med rumstempererat vatten?
Det är bara en fråga om tid och omrörning. Att allt är helt löst i vattnet är bara viktigt om du vill kunna mäta sockerhalten innan du tillsätter jästen.
Man ska väl inte skaka ur kolsyran i mjödet? Men om man inte gör det klarnar det ändå med klarningsmedel?
För har gjort en del vinsatser och då skakar man ju ur kolsyran.
Att skaka är inte nödvändigt. Det går lika bra att vänta ett par månader. Det tjänar dessutom smaken på. Du kanske inte ens behöver klarning. Jag använder aldrig klarning.