Sida 1 av 1

Cider i prosecco flaskor

Postat: tor okt 20, 2016 23:19
av Kappa
Hej. Har 20 liter Äppelcider som snart ska upp i flaska och tänkte att det hade varit fräckt att ha det i champagne flaskor och ha mycket mer socker när jag flaskjäser.

Fick ett gäng flaskor av en polare som jobbar i krogbranchen. Men såg nu att ungefär hälften av dom var prosecco flaskor istället, dom känns inte alls lika kraftiga och tåliga som champagne flaskorna gör. Känns mer som en vanlig vinflaska.

Jag hade tänkt köra 17 gram socker per liter i champagne flaskorna, men vad tror ni är lagom i prosecco flaskorna?

Re: Cider i prosecco flaskor

Postat: fre okt 21, 2016 20:38
av temp_wricko
Jag hade kör 17g ändå.
Men å andra sidan så särskriver jag inte champagneflaska, eller proseccoflaska heller.

Re: Cider i prosecco flaskor

Postat: tor jul 13, 2017 21:25
av Magisk
Lite sent svar men champagne verkar ligga på runt -100psi och prosecco runt -44psi betydlig tryckskillnad och flaskan troligen anpassad därefter. Finns ju alltid en säkerhetsmarginal dock. Hur pass god den är kan man ju alltid forska lite i... :idea: