Det är ju därför det brukar rekommenderas att man stänger kranen på flaskan när man går ifrån den. Om det är läckage är det då bara trycket i fatet som kommer att försvinna (och det är i princip bara att trycka i ny kolsyra från tuben för att "återställa").wiseguy skrev:Ja det är sant, kanske lite småsurt om man har varit borta ett par dagar och suktar efter en öl när man kommer hem och det har tömt 5kg kolsyra ut i luften..
kolsyra direkt i flaska?
Re: kolsyra direkt i flaska?
Re: kolsyra direkt i flaska?
Men det påverkar inte ölen om jag tappar trycket i fatet?
Såg ju ut som en jävulskt fin konstruktion han har gjort! Han finns inte på det här forumet??
Såg ju ut som en jävulskt fin konstruktion han har gjort! Han finns inte på det här forumet??
Re: kolsyra direkt i flaska?
Så länge det inte kommer in en massa syre så ska det väl inte påverka ölen mer än att kolsyran försvinner. Det måste ju vara ett rejält läckage om all koldioxid ska pysa och sen ska det komma in syre. Med "rimligt" läckage kommer inte ens all kolsyra att pysa ur, du kommer ha lite lite tryck kvar som ser till att syre inte kommer in.
Re: kolsyra direkt i flaska?
Okej, ja jag funderar om jag ska göra en egen fat anläggning eller om jag ska köpa en. Hade ändå planer på att svetsa mig ett jäskärl i rostfritt!
Re: kolsyra direkt i flaska?
Betänk att du inte bör lagra öl på jästkakan då det kan ge felsmaker efter några veckor, bygg antingen eller eller både fat och jäskärl, eller gör som pilsnerkokarn och flaska direkt från jäskärlet
Re: kolsyra direkt i flaska?
Tack för ännu ett tips! Ja jag börjar nog med att göra mig ett jäskärl, sen får vi se vart det slutar..
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster