Hej jag satte en mjödtunna för 5 månader sen och har honung i den så det ska bli 18% alkohol. Nu har det totalt slutat att bubbla så min fråga är om det är smart av mig att köpa in samma jäst och stopppa i tunnan, eller vad tycker ni?. Jag använder dry mead jästen från humlegården som klarar 18%
kan det finnas kvar socker i tunnan
som inte än har omvandlas men kan göra det om jag stoppar in ny jäst. Eller är det så att mitt mjöd är klart att tappas till flaskor ?
Ny jäst i mjödet?
Ny jäst i mjödet?
har Bryggt:
IPA
Choklad stout
Ingefära öl
Veteöl
frukt/bärvin
Äppelvin med kanel och vanilj
Kaffeöl
Cream ale
Citrusöl
Mjöd
Är på G:
Pale ale
IPA
Choklad stout
Ingefära öl
Veteöl
frukt/bärvin
Äppelvin med kanel och vanilj
Kaffeöl
Cream ale
Citrusöl
Mjöd
Är på G:
Pale ale
- Omlott
- Bryggmästare
- Inlägg: 561
- Blev medlem: lör okt 08, 2011 10:15
- Utrustning: Damejeanne
- Ort: Halmstad
- Kontakt:
Re: Ny jäst i mjödet?
Jag rekommenderar mer jästnäring, jästen kan inte bara jobba med socker.
Har du koll på vilka näringsämnen man brukar tillsätta? Finns färdiga kärl med pulvernäring men man kan även blanda själv, bland annat hjorthornssalt om jag inte missminner mig. Kan kolla upp det i litteraturen om det visar sig att det behövs.
Har du koll på vilka näringsämnen man brukar tillsätta? Finns färdiga kärl med pulvernäring men man kan även blanda själv, bland annat hjorthornssalt om jag inte missminner mig. Kan kolla upp det i litteraturen om det visar sig att det behövs.
Re: Ny jäst i mjödet?
okej, ja gör gärna det
har Bryggt:
IPA
Choklad stout
Ingefära öl
Veteöl
frukt/bärvin
Äppelvin med kanel och vanilj
Kaffeöl
Cream ale
Citrusöl
Mjöd
Är på G:
Pale ale
IPA
Choklad stout
Ingefära öl
Veteöl
frukt/bärvin
Äppelvin med kanel och vanilj
Kaffeöl
Cream ale
Citrusöl
Mjöd
Är på G:
Pale ale
Re: Ny jäst i mjödet?
Tappade om mjödet för någon vecka sedan och gjorde det nu igen idag.
Denna gång var det mer död jäst i botten och jäsmätaren stod på +25.
hur länge borde jag vänta med att tappa om det igen och kolla ?
använder Dry mead från humlegården och vill uppnå -5/-10 på jäsmataren
Mvh Drolle
Denna gång var det mer död jäst i botten och jäsmätaren stod på +25.
hur länge borde jag vänta med att tappa om det igen och kolla ?
använder Dry mead från humlegården och vill uppnå -5/-10 på jäsmataren
Mvh Drolle
har Bryggt:
IPA
Choklad stout
Ingefära öl
Veteöl
frukt/bärvin
Äppelvin med kanel och vanilj
Kaffeöl
Cream ale
Citrusöl
Mjöd
Är på G:
Pale ale
IPA
Choklad stout
Ingefära öl
Veteöl
frukt/bärvin
Äppelvin med kanel och vanilj
Kaffeöl
Cream ale
Citrusöl
Mjöd
Är på G:
Pale ale
Re: Ny jäst i mjödet?
Tänkte uppdatera!
Tack Omlott får tipset
jag tillsatte jästnärsalt för öl som också innehåller vitaminer. Nu när jästen får äta mer än bara socker så har det börjat jäsa bra igen:-) skulle nog ha lagt i det från början.
Tack Omlott får tipset
jag tillsatte jästnärsalt för öl som också innehåller vitaminer. Nu när jästen får äta mer än bara socker så har det börjat jäsa bra igen:-) skulle nog ha lagt i det från början.
har Bryggt:
IPA
Choklad stout
Ingefära öl
Veteöl
frukt/bärvin
Äppelvin med kanel och vanilj
Kaffeöl
Cream ale
Citrusöl
Mjöd
Är på G:
Pale ale
IPA
Choklad stout
Ingefära öl
Veteöl
frukt/bärvin
Äppelvin med kanel och vanilj
Kaffeöl
Cream ale
Citrusöl
Mjöd
Är på G:
Pale ale
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 9 och 0 gäster