Hej!
Skulle vara väldigt tacksam om någon kunde ge tips och tricks på hur man på ett smidigt sätt kan smaksätta äppelmust.
Vi håller på och tillverkar must i lite större mängder men har ännu inte klurat ut på hur man kan smaksätta musten med en kanel-touch.
Vi använder just nu fysiskt kryddor, men har problem med att filter lätt sätts igen när vi försöker skapa ett koncentrat. Är detta rätt väg att gå eller finns det smidigare sätt för detta ändamål?
Kanske finns något speciellt filter som man använder främst för att filtrera kryddor eller ngt. Alla tips är mycket välkomna.
// Emil
Smaksätta äppelmust på ett smidigt sätt?
Re: Smaksätta äppelmust på ett smidigt sätt?
Det är väl vettigt att ha kryddorna så grovt malda som möjligt. Glögg brukar man ju smaksätta med en kanelstång... den lär inte sätta igen så många filter.
Re: Smaksätta äppelmust på ett smidigt sätt?
Kanelstänger eller en livsmedelsklassad kanelessens typ http://www.cacas.se/Produkt/0010-0112 torde vara en bra början. Om ni vill ha bra repeterbarhet är nog essensen att föredra.
Mvh bozo.
Mvh bozo.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 8 och 0 gäster