Hallå där!
Jag har ett kilo torkade fläderbär jag tänkte använda till vin. Någon som vet hur många kilo färska bär det motsvarar?
Tack för en underhållande tråd!
Fläderbärvin
Re: Fläderbärvin
5 satser på ungefär 15L vardera gjordes 2019 enligt detta receptet.
https://honest-food.net/elderberry-wine-recipe/
Stått ungefär 1.5 år på bulklagring, 1 år med franska mediumrostade ekkuber.
Tappat på flaska idag och lite avsmakning.
Vinet är långt över förväntan hittills. Behövs fortsatt lagring för att mogna till sig ännu mer.
Men gick absolut att dricka redan, men nu åker flaskorna ner i krypgrunden för ytterligare lagring ett par år.
Gör i vanliga fall endast fläderblomsvin varje år men det får bli fläderbär iår igen nu när jag faktiskt fått smaka hur bra det kan bli med fläderbär.
Det tråkiga med fläderbär är dock allt jobb som krävs för att göra det. Just själva plocket och rensningen för att få ihop tillräckligt många kilon.
https://honest-food.net/elderberry-wine-recipe/
Stått ungefär 1.5 år på bulklagring, 1 år med franska mediumrostade ekkuber.
Tappat på flaska idag och lite avsmakning.
Vinet är långt över förväntan hittills. Behövs fortsatt lagring för att mogna till sig ännu mer.
Men gick absolut att dricka redan, men nu åker flaskorna ner i krypgrunden för ytterligare lagring ett par år.
Gör i vanliga fall endast fläderblomsvin varje år men det får bli fläderbär iår igen nu när jag faktiskt fått smaka hur bra det kan bli med fläderbär.
Det tråkiga med fläderbär är dock allt jobb som krävs för att göra det. Just själva plocket och rensningen för att få ihop tillräckligt många kilon.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster