Midsommarsnapsen 2011
Midsommarsnapsen 2011
recept mottages tacksamt på både lyckade och misslyckade försök
det som blev bra finns det ju fler som vill testa , och det som blev mindre bra kan man ju varna andra från att testa
sen finns det ju nästan lika många olika smaker som det finns människor
så jag kommer nog kanske till och med testa dom du varnar för
det som blev bra finns det ju fler som vill testa , och det som blev mindre bra kan man ju varna andra från att testa
sen finns det ju nästan lika många olika smaker som det finns människor
så jag kommer nog kanske till och med testa dom du varnar för
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Midsommarsnapsen 2011
Vägadikessnaps från Halland
50 cl 40% sprit
1 bit Råsocker
2 kron Johannesört (torkat)
15 blom Rölleka (torkat)
Dra en vecka, sila och lagra.
Smedsängens Vättusprung
50 cl 40% sprit
2 bit Råsocker
4 kvist Pors (torkat)
5 kotte Pors (torkat)
1 stång Kanel
Sätt 25 cl sprit med pors, kottar, kanel och en sockerbit. Dra i två veckor. Sila och tillsätt nästa sockerbit samt 25 cl sprit. Lös ordentligt. Klar att njutas sval till fuktiga fiskekvällar på myrkanten. Lagras gärna.
50 cl 40% sprit
1 bit Råsocker
2 kron Johannesört (torkat)
15 blom Rölleka (torkat)
Dra en vecka, sila och lagra.
Smedsängens Vättusprung
50 cl 40% sprit
2 bit Råsocker
4 kvist Pors (torkat)
5 kotte Pors (torkat)
1 stång Kanel
Sätt 25 cl sprit med pors, kottar, kanel och en sockerbit. Dra i två veckor. Sila och tillsätt nästa sockerbit samt 25 cl sprit. Lös ordentligt. Klar att njutas sval till fuktiga fiskekvällar på myrkanten. Lagras gärna.
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Midsommarsnapsen 2011
ingen som har nå fler trevliga recept ??
NU ÄR DET SNART FÖR SENT TILL MIDSOMMAR
jag håller på med min förbannade akvavit som vanligt
NU ÄR DET SNART FÖR SENT TILL MIDSOMMAR
jag håller på med min förbannade akvavit som vanligt
Midsommarsnapsen 2011
en ny lite lätt förändrad variant på akvavit till midsommar
den här gången med lite mindre vaniljsmak , mer citrus och stjärnanis
zesten av 2 apelsiner och 1 citron
40 grovkrossade enbär (i princip bara delade eller utplattade)
4 mortlade stjärnanisar
1 rågad tesked dillfrön
2 teskedar anisfrön
3 teskedar fänkål
4 teskedar kummin
1 vaniljstång delad längs med och urskrapad , skalet hackas i bitar och tillsätts också
allt blandas i en 1 liters flaska med 75 cl sprit (40%)
tänkte låta det dra ca 5-7 dagar innan det silas av
sen fyller jag flaskan igen med alla kryddorna kvar i med ett lite sött äppelvin
låter det dra ytterligare 5 dar innan även det avsilas
sen blandas vin och sprit till en essens
misstänker att ungefär 1 deciliter av essensen är lagom till 75 cl färdig snaps så blanda 65 cl vodka med 10 cl essens
pröva er fram så ni får en kryddstyrka som passar er .
den här gången med lite mindre vaniljsmak , mer citrus och stjärnanis
zesten av 2 apelsiner och 1 citron
40 grovkrossade enbär (i princip bara delade eller utplattade)
4 mortlade stjärnanisar
1 rågad tesked dillfrön
2 teskedar anisfrön
3 teskedar fänkål
4 teskedar kummin
1 vaniljstång delad längs med och urskrapad , skalet hackas i bitar och tillsätts också
allt blandas i en 1 liters flaska med 75 cl sprit (40%)
tänkte låta det dra ca 5-7 dagar innan det silas av
sen fyller jag flaskan igen med alla kryddorna kvar i med ett lite sött äppelvin
låter det dra ytterligare 5 dar innan även det avsilas
sen blandas vin och sprit till en essens
misstänker att ungefär 1 deciliter av essensen är lagom till 75 cl färdig snaps så blanda 65 cl vodka med 10 cl essens
pröva er fram så ni får en kryddstyrka som passar er .
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 26
- Blev medlem: sön mar 27, 2011 17:04
Midsommarsnapsen 2011
Grymma recept du kommer med dan. Ditt senaste bidrag kommer att sitta som en smäck tillsammans med sillen om några veckor. Själv kan jag tipsa om en krukväxt med citrus som är rätt populär just nu, och som säljs lite här och var. Dock är den rätt dyr, men ett självklart köp för en sådan som mig, som föredrar nyttoväxter framför ögongodis. Kalamandin tror jag att den heter, och den säljs på stora och små Konsumbutiker med mogna och omogna frukter. Frukterna är stora som ja... vad ska man jämföra med? Dom är större än stenkulor och mindre än pingisbollar och smaken lutar nog mest åt citron. Själv har jag bara gjort en essens på det än så länge. Kommer att bli grymt tillsammans med stjärnanis tror jag. Kommer ett recept i framtiden.
Har i flera veckor letat efter pors utan framgång. Var ju tvungen att komma hem med någonting från skogen, så det blev gran. Här nedan kommer receptet.
En stor näve granskott plockas innan sommaren har anlänt. Dom ska ha en vacker ljust grön färg och dom ska inte vara större än kaninkukar.
Lägg på valfri alkoholromantisk platta på skivspelaren och lägg granskotten i ett durkslag. Under våldsamt hög volym går du ut på gården och kastar försiktigt upp det gröna guldet och låter vinden skilja "agnarna från vetet".
Hetta upp en matsked honung tillsammans med en liten kvist rosmarin och skalet från en halv citron. Det ska bli inte bli karamelliserat.
Plocka upp eller sila bort skalet och kvisten. Häll alltsammans i en helflaska och skaka. Flaskan ställes i ett fönster i söderläge, och varje gång som du råkar gå förbi flaskan, så ger du den en omgång.
Efter en till två veckor är det färdigt att smakas av. När det är gjort är det bara att hälla ut skiten eller ge bort den till en pollenallergiker som du hatar. Lova dig själv att du aldrig någonsin ska plocka granskott igen.
Har i flera veckor letat efter pors utan framgång. Var ju tvungen att komma hem med någonting från skogen, så det blev gran. Här nedan kommer receptet.
En stor näve granskott plockas innan sommaren har anlänt. Dom ska ha en vacker ljust grön färg och dom ska inte vara större än kaninkukar.
Lägg på valfri alkoholromantisk platta på skivspelaren och lägg granskotten i ett durkslag. Under våldsamt hög volym går du ut på gården och kastar försiktigt upp det gröna guldet och låter vinden skilja "agnarna från vetet".
Hetta upp en matsked honung tillsammans med en liten kvist rosmarin och skalet från en halv citron. Det ska bli inte bli karamelliserat.
Plocka upp eller sila bort skalet och kvisten. Häll alltsammans i en helflaska och skaka. Flaskan ställes i ett fönster i söderläge, och varje gång som du råkar gå förbi flaskan, så ger du den en omgång.
Efter en till två veckor är det färdigt att smakas av. När det är gjort är det bara att hälla ut skiten eller ge bort den till en pollenallergiker som du hatar. Lova dig själv att du aldrig någonsin ska plocka granskott igen.
I am going, I am going
Any which way the wind may be blowing
I am going, I am going
Where streams of whiskey are flowing
Any which way the wind may be blowing
I am going, I am going
Where streams of whiskey are flowing
Midsommarsnapsen 2011
HAHAHA!straygator skrev:Efter en till två veckor är det färdigt att smakas av. När det är gjort är det bara att hälla ut skiten eller ge bort den till en pollenallergiker som du hatar. Lova dig själv att du aldrig någonsin ska plocka granskott igen.
JÄSNING
BULKLAGRAS
Flädervin, Jordgubbsvin, Sommarvin (jordgubb-rabarber), Plommonvin, Sommarbärmix (jordgubb-svarta & röda vinbär), Svenskt rödvin (blåbär-aronia-vinbär-lingon-nypon-äpple), Aroniavin
BULKLAGRAS
Flädervin, Jordgubbsvin, Sommarvin (jordgubb-rabarber), Plommonvin, Sommarbärmix (jordgubb-svarta & röda vinbär), Svenskt rödvin (blåbär-aronia-vinbär-lingon-nypon-äpple), Aroniavin
Midsommarsnapsen 2011
låter lovande , fniss fniss
den testar jag nog inte
den testar jag nog inte
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Midsommarsnapsen 2011
Ge mig adress via PM så skickar jag 1-2 kvistar torkad Pors till dig/er som vill ha, gratis med posten
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Midsommarsnapsen 2011
har provsmakat midsommarsnapsen 2011 idag med några sillbitar
OBS OBS NI SOM TESTAR
behövs ca 1,5 dl i en hela tycker jag
men testa er fram till er egen önskade kryddstyrka
glömde även att skriva in att jag tillsätter en matsked socker i varje hela av den drickfärdiga mixen
fy satan va mumsig den var
har 1 liter färdigblandad klar , och 1 liter essens att blanda mer av .
så nu är midsommarsnapsen klar för i år
fler som testat sina snapsar än ??
.
OBS OBS NI SOM TESTAR
behövs ca 1,5 dl i en hela tycker jag
men testa er fram till er egen önskade kryddstyrka
glömde även att skriva in att jag tillsätter en matsked socker i varje hela av den drickfärdiga mixen
fy satan va mumsig den var
har 1 liter färdigblandad klar , och 1 liter essens att blanda mer av .
så nu är midsommarsnapsen klar för i år
fler som testat sina snapsar än ??
.
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Midsommarsnapsen 2011
Har mina på essens fortfarande, så har inte blandat och prövat. Börjar nog bli dags.
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Midsommarsnapsen 2011
essens som blandas med vodka bör stå två veckor för att komma till sin fulla rätt
så kör igång å blanda om du vill ha dom klara till midsommar
å te nyår ä döm ännu göttugare
så kör igång å blanda om du vill ha dom klara till midsommar
å te nyår ä döm ännu göttugare
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Midsommarsnapsen 2011
Får ta de i morgon, helt enkelt
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Midsommarsnapsen 2011
min tredje liter blandad idag
fan det är ju åtgång på skiten
fan det är ju åtgång på skiten
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Midsommarsnapsen 2011
Nä, nu måste ja få tummen ur. Varit upptagen med resten av bryggeriet och oro för mjödet.
Snapsarna är fortfarande essenser. I morgon eller aldrig ska de blandas
Snapsarna är fortfarande essenser. I morgon eller aldrig ska de blandas
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Midsommarsnapsen 2011
minst sagt dags nu
hur går det för er andra då ??
hur går det för er andra då ??
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster