Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Julsnapsen 2010

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
Användarvisningsbild
Badman
Turbojäsare
Inlägg: 30
Blev medlem: sön aug 28, 2005 2:00

Julsnapsen 2010

Inlägg av Badman »

Jag väntar fortfarande på ett referat. Hur blev dina snapsar ?
Användarvisningsbild
Odqvist
Moderator
Inlägg: 1952
Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
Utrustning: BIAB, Fatanläggning
Ort: Falkenberg

Julsnapsen 2010

Inlägg av Odqvist »

Oj, glömde skriva :)

Porsen var riktigt bra, lite för koncentrerad kanske. Kräftsnapsen var fin, dock något mycket anis.

Julsnapsarna är inte provade än.
Energiingenjör - Elkraft & VVS

Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Plaguetongue
Bryggare
Inlägg: 126
Blev medlem: tor okt 07, 2010 5:39

Julsnapsen 2010

Inlägg av Plaguetongue »

själv kör man hembränt och glögg =/
Användarvisningsbild
Badman
Turbojäsare
Inlägg: 30
Blev medlem: sön aug 28, 2005 2:00

Julsnapsen 2010

Inlägg av Badman »

Plaguetongue skrev:själv kör man hembränt och glögg =/
Som snaps !?!
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

attans , glömt julsnapsen

Inlägg av dan610324 »

glömde som vanligt av julsnapsen , men då kommer min snabb snaps bra till pass

skala av det yttersta gula från 1 stor apelsin och en halv citron
25 hela enbär
2 teskedar anis
3 teskedar fänkål
4 teskedar kummin
1 vaniljstång , dela längs med och öppna upp den, hackas i 5 mm långa bitar

låt allt dra i 0,5 liter vodka i 48 timmar så varmt som möjligt med omruskning så fort du går förbi

sila 2 gånger genom dubbla melitta filter

sen har du ca 4 dl snaps essens

blanda 1 dl essens + 1 dl sött äppelvin med 5 dl vodka och 1 rågad matsked socker så har du en 75a god julesnaps
Användarvisningsbild
aqua vitae
Admin
Inlägg: 1917
Blev medlem: tor jan 22, 2009 10:55
Utrustning: Jäsrör
Kontakt:

Julsnapsen 2010

Inlägg av aqua vitae »

Mooki skrev: Annars kunde det vara kul att sätta flera och rösta bort en på julafton, så kör man det varje jul - då borde man ha ett riktigt schysst snapsbord så småningom :)
Tycker du kan filma utröstningen och sälja konceptet till SVT sedan :twisted:
De har redan ett liknande program, "Inte bara glögg", Kenneth Aalborg botaniserar bland julspriten:
http://www.youtube.com/watch?v=amJtqjkbaBg
Användarvisningsbild
Mooki
Bryggmästare
Inlägg: 543
Blev medlem: tis feb 07, 2006 1:00
Ort: Roslagens famn

Julsnapsen 2010

Inlägg av Mooki »

Hehe, den gamla klassikern är fin så här i juletider :)
Skriv svar

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster