Egen Cointreau
Egen Cointreau
Tänkte bara dela med mig ett recept på en god sak nämligen Cointreau (citrus likör/avec).
Gör enligt följande:
Häll valfri mängd sprit i en hink som har tätslutande lock (lagommängd är ca 2-3 helrör) knyt sedan fast 1-2 apelsiner i ett steksnöre och häng Bappelsinerna precis ovanför spritytan (frukten skall INTE komma i fysisk kontakt med spriten bara hänga ovanför) på med locket och låt stå i ca två veckor eller tills spriten har fåttt bra med smak.
När spriten fått smak häll ca 1dl florsocker i ett helrör och fyll på med spriten, skaka om regelbundet tills allt socker löst sig(spriten blir grumlig vid skakning så länge det finns olöst socker i flaskan) detta brukar ta ett tag ca 1 vecka innan allt löst sig.
Sen är det bara att bjuda farmor,mamma eller flickvännen på godsakerna till kaffet
Lycka till och ha det/Masen
Gör enligt följande:
Häll valfri mängd sprit i en hink som har tätslutande lock (lagommängd är ca 2-3 helrör) knyt sedan fast 1-2 apelsiner i ett steksnöre och häng Bappelsinerna precis ovanför spritytan (frukten skall INTE komma i fysisk kontakt med spriten bara hänga ovanför) på med locket och låt stå i ca två veckor eller tills spriten har fåttt bra med smak.
När spriten fått smak häll ca 1dl florsocker i ett helrör och fyll på med spriten, skaka om regelbundet tills allt socker löst sig(spriten blir grumlig vid skakning så länge det finns olöst socker i flaskan) detta brukar ta ett tag ca 1 vecka innan allt löst sig.
Sen är det bara att bjuda farmor,mamma eller flickvännen på godsakerna till kaffet
Lycka till och ha det/Masen
Egen Cointreau
Tar spriten mycket smak av appelsinerna när de hänger över sådär?
Egen Cointreau
Hur är det med bekämpningsmedel i skalet. Räcker det att tvätta skalen eller?
Egen Cointreau
Ni vet väl hur dom konserverar apelsiner?!
Dom dränker in dom i grisurin.
Hmm. Låter gör gott med den spriten
//MaSTeR
Dom dränker in dom i grisurin.
Hmm. Låter gör gott med den spriten
//MaSTeR
Egen Cointreau
8O Har du nån källa på det påståendet?? Jag tycker det låter jättegott, minus grusurinen då ...Master skrev:Dom dränker in dom i grisurin.
Jag använder citrusskal i många viner jag gör och även som krydda i t.ex. glögg.
Skrubba skalet ordentligt bara så ska det nog inte vara nån fara eller köp KRAV-apelsiner om det går att få tag på.
If it's not moving ... ferment it !
Egen Cointreau
Ha, ha, ha
Jag läste först grisu-rin, tja det är väl något liknande glycerin eller så. Men sen såg jag att det lästes gris-urin d.v.s "svinapess".
Det var lite äckligare det.
Jag läste först grisu-rin, tja det är väl något liknande glycerin eller så. Men sen såg jag att det lästes gris-urin d.v.s "svinapess".
Det var lite äckligare det.
Egen Cointreau
Hmmm jodå spriten tar ganska mycket smak,och vad gäller bekämpningsmedel så tror jag inte att det följer med i spriten det är mer att apelsin smaken förångas ner i spriten.
Man kan ju prova med citroner och lime oxå eller grapefrukt kan bli hur bra som hellst
Ha det /Masen
Man kan ju prova med citroner och lime oxå eller grapefrukt kan bli hur bra som hellst
Ha det /Masen
Egen Cointreau
Fructis skrev:8O Har du nån källa på det påståendet?? Jag tycker det låter jättegott, minus grusurinen då ...Master skrev:Dom dränker in dom i grisurin.
Det var i ett repotage på tv för några veckor sedan. Tror det kan ha varit i uppdrag granskning men jag är inte säker.
//MaSTeR
- Aethylicus
- Föredetta admin
- Inlägg: 509
- Blev medlem: tor jul 17, 2003 2:00
Egen Cointreau
Uppdrag Granskning förbrukade mitt förtroende för länge sedan...
Rivna apelsinskal används ju till en massa saker. Urin är f.ö. sterilt och även om vi kan tycka att det är osmakligt så är det nog inte farligt (om man inte dricker det i.a.f.). Om det nu skulle stämma.
Rivna apelsinskal används ju till en massa saker. Urin är f.ö. sterilt och även om vi kan tycka att det är osmakligt så är det nog inte farligt (om man inte dricker det i.a.f.). Om det nu skulle stämma.
Egen Cointreau
urin är enbart sterilt direkt från blåsan. Det är en riktig svamp på att "suga" i sig bakterier.
Nemo fere saltat sobrius, nisi forte insanit:
(N?stan ingen dansar nykter, s?vida han inte h?ndelsevis ?r galen)
(N?stan ingen dansar nykter, s?vida han inte h?ndelsevis ?r galen)
Egen Cointreau
Jag vill inte höra nåt mer om grispiss ...
Tog en rejäl glasburk, 75cl prima vara, 2 lime som hänger straxx under locket på burken. Får väl se om det blir nån go sup av det ...
Tog en rejäl glasburk, 75cl prima vara, 2 lime som hänger straxx under locket på burken. Får väl se om det blir nån go sup av det ...
If it's not moving ... ferment it !
- fenrisulven
- Finjäsare
- Inlägg: 60
- Blev medlem: tis aug 26, 2003 2:00
Egen Cointreau
Men sköljer man bara av frukterna och torkar dom så är det definitivt ingen fara att man får i sig grispiss
Egen Cointreau
Det funkade utmärkt. Spriten blev jättegod men behövde lite socker.
God som den är men går säkert bra att blanda också.
God som den är men går säkert bra att blanda också.
If it's not moving ... ferment it !
Egen Cointreau
Fruktis:
Kul att det blev bra, nu är det bara att laborera med andra citrus frukter
Ha det/Masen
Kul att det blev bra, nu är det bara att laborera med andra citrus frukter
Ha det/Masen
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster