Jag ska snart sätta en ny batch och behöver receptförslag!
Gillar mörka, fylliga, dock inte råtunga ale's.
Bishops Finger, Adnams Bitter, Hobgoblin är några köpeöl som jag gillar skarpt.
Så vad är ert bästa recept på något liknande?
Måste ändå lägga en ny beställning på Humle snart så jag kan införskaffa det jag saknar!
Bästa recept på mörka & fylliga öl?
Bästa recept på mörka & fylliga öl?
Vin är en dryck, öl är en sport.
På flaska: "Amber Ale" (eller nåt åt det hållet)
Jäsning: "Bishop's Finger klon"
På flaska: "Amber Ale" (eller nåt åt det hållet)
Jäsning: "Bishop's Finger klon"
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Bästa recept på mörka & fylliga öl?
Har inte bryggt denna ännu men det är ett recept från boken clone brews och utlagt på humle.se tidigare. Bishops Finger ska det motsvara:
19liter, Og 1,052-1,055, Fg 1,011-1,014, IBU40, SRM 13
3,7 kg Pale Ale Malt
0,3kg crystal malt
0,150kg puffat vete
120 g Amber Malt
Mäska 90 min på 68grader
Kok
20 gram 8.5% Target 90 min
60 gram glukos 90 min
10 gram EKG 15 min
10 gram Challenger 15min
5ml irish moss 15min
10gram EKG 2min
10gram Styrian Goldings 2min
1968 special london ale jäst
19liter, Og 1,052-1,055, Fg 1,011-1,014, IBU40, SRM 13
3,7 kg Pale Ale Malt
0,3kg crystal malt
0,150kg puffat vete
120 g Amber Malt
Mäska 90 min på 68grader
Kok
20 gram 8.5% Target 90 min
60 gram glukos 90 min
10 gram EKG 15 min
10 gram Challenger 15min
5ml irish moss 15min
10gram EKG 2min
10gram Styrian Goldings 2min
1968 special london ale jäst
/Weinkeller
Bästa recept på mörka & fylliga öl?
Sounds good enough for a try!
Beställning precis ivägskickad till Humle.se, ihop med massa annat smått o gott!
Bara att köra enligt bryggkonstens alla regler, och tillbe den store ölguden att allt skall gå bra då!
Beställning precis ivägskickad till Humle.se, ihop med massa annat smått o gott!
Bara att köra enligt bryggkonstens alla regler, och tillbe den store ölguden att allt skall gå bra då!
Vin är en dryck, öl är en sport.
På flaska: "Amber Ale" (eller nåt åt det hållet)
Jäsning: "Bishop's Finger klon"
På flaska: "Amber Ale" (eller nåt åt det hållet)
Jäsning: "Bishop's Finger klon"
Bästa recept på mörka & fylliga öl?
En liten fråga bara ang mängden, 19liter. Är det före eller efter humling, dvs, är det mängden vört före eller efter kok?
Vin är en dryck, öl är en sport.
På flaska: "Amber Ale" (eller nåt åt det hållet)
Jäsning: "Bishop's Finger klon"
På flaska: "Amber Ale" (eller nåt åt det hållet)
Jäsning: "Bishop's Finger klon"
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Bästa recept på mörka & fylliga öl?
Det är efter kok, typisk amerikansk batchstorlek. Skala om och lägg till vatten så är du hemma.
/Weinkeller
Bästa recept på mörka & fylliga öl?
Har precis börjat mäska enligt ovan recept, efter 30m hårdträning för högerarmen (min kvarn ). Bara hoppas det blir najs då.
Vin är en dryck, öl är en sport.
På flaska: "Amber Ale" (eller nåt åt det hållet)
Jäsning: "Bishop's Finger klon"
På flaska: "Amber Ale" (eller nåt åt det hållet)
Jäsning: "Bishop's Finger klon"
Bästa recept på mörka & fylliga öl?
Jäsningen verkar precis ha kommit igång, efter ca 15 timmar, bubblar fint nu!
En liten newbie-fråga bara, det här med att skaka hinken under jäsning...
Bör/skall det göras? Har aldrig brytt mig om det. Skall det isåfall göras under de första 2-3 dygnen när jäsningen är som mest, eller senare när den börjar avta?
En liten newbie-fråga bara, det här med att skaka hinken under jäsning...
Bör/skall det göras? Har aldrig brytt mig om det. Skall det isåfall göras under de första 2-3 dygnen när jäsningen är som mest, eller senare när den börjar avta?
Vin är en dryck, öl är en sport.
På flaska: "Amber Ale" (eller nåt åt det hållet)
Jäsning: "Bishop's Finger klon"
På flaska: "Amber Ale" (eller nåt åt det hållet)
Jäsning: "Bishop's Finger klon"
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Bästa recept på mörka & fylliga öl?
Det behöver inte göras om man inte misstänker att jäsningen avstannat i förtid. Då kan det vara motiverat att flytta jäskärlet till en varmare plats och virvla upp jästkakan något.
/Weinkeller
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster