tjennare har en liten fråga
har massor med bär ute i trädgården som ja funderar på att smaksätta sprit med
svartvinbär krusbär körsbär osv
har en tanke på att lagra upp lite burkar med frukt och 96% sprit
frågan lyder då såhär
kan ja smaksätta spriten direkt ur maskinen och kola sen när den blivit lagrad lr kommer smaken försvinna i kolen??
tar gärna imot lite recept på smaksättningar ni provat
kola smaksat sprit
kola smaksat sprit
om du smaksätter spriten sen kolar så försvinner smaken
bästa e o skaffa en potstill, då kan du bränna med smak direkt, sen lagra på ekfat eller i en 25 liters glasbunke
lycka till
bästa e o skaffa en potstill, då kan du bränna med smak direkt, sen lagra på ekfat eller i en 25 liters glasbunke
lycka till
men...
Nja... all smak försvinner ju inte! I så fall skulle man ju kunna kola bort smaken ur T-röd... (inte för jag vet nått om det förövrigt).om du smaksätter spriten sen kolar så försvinner smaken
Jag har kolat min "melass-sprit" 2 ggr men fortfarande så känner man melass-smaken! Jag har också kolat min egen tillverkade gin eftersom den är gul av enbären men den blev ej vit av kolning. Smaken blev dock svagare!
I Övrigt sammtycker jag med föregående talare! (SEMESTER!)
- aqua vitae
- Admin
- Inlägg: 1917
- Blev medlem: tor jan 22, 2009 10:55
- Utrustning: Jäsrör
- Kontakt:
kola smaksat sprit
Det bästa vore nog att låta bären macerera en eller två veckor i 95% ren sprit, sen köra det i en essensbrännare för att inte förlora allt för mycket smak men få det helt rent från fruktbös.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster