Undvik att syresätta grönölet vid omtappningen då det annars ger upphov till acetaldehyd (smak och doft av gröna äpplen) i det färdiga ölet.
Hur i helvete ska man undvika att syresätta ölet vid omtappning??? Arbeta i vacuum????
Jag ser det som omöjligt
Satsbryggning
Satsbryggning
Nu tolkar du rådet alldeles för hårt. Det betyder att du ska undvika att få i onödiga mängder syre utöver vad som krävs, alltså att du inte ska skaka om grönölet eller hälla snabbt från hög höjd.
Kör lugnt med en vanlig hävert bara så ska du se att det går bra
Kör lugnt med en vanlig hävert bara så ska du se att det går bra
Satsbryggning
annars kan det ju vara bra.... Heineken är ju en fruktig öl. Kan väl få en liknande öl om man syresätter en lager??? he he
Satsbryggning
Jag skulle inte kalla Heineken fruktig överhuvudtaget, men om det är vad du söker så ska du nog experimentera med annat än att få i syre vid omtappningarscaryeyes skrev:annars kan det ju vara bra.... Heineken är ju en fruktig öl. Kan väl få en liknande öl om man syresätter en lager??? he he
Satsbryggning
Njaa... jag tycker nog den har en ganska frisk smak med lite karaktär av äpple. Men nu var det mest ett skämt
Men jag tänkte på en annan sak. När man tappar om så kanske kolsyran skyddar en del, trots att den är lättflyktig. Så efter man tappat om bör man sluta tätt så fort som möjligt igen.
Men jag tänkte på en annan sak. När man tappar om så kanske kolsyran skyddar en del, trots att den är lättflyktig. Så efter man tappat om bör man sluta tätt så fort som möjligt igen.
Att hantera bakfylla är ett helt liv av erfarenhet...
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster