Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Nylagd cider

Utrustning och teknik.
forsström
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: mån jun 09, 2008 11:18
Ort: Varberg

Nylagd cider

Inlägg av forsström »

Tjenna, ny på forumet :)

jag har precis lagt en sats cider
Recept:
4l äppeljuice
2tsk torrjäst
2dl strösocker

vill bara se om den funkar, plus att ska jag röra runt i den för att få löst allt socker eller ska man låta de va :)?

tack på förhand!
inspecta deck!
volvo744
Bryggare
Inlägg: 115
Blev medlem: sön jul 27, 2008 22:45

Nylagd cider

Inlägg av volvo744 »

Socker löser sej bättre i varmt vatten. Om du vill så kan du (om du ska göra ca 10 liter cider t.ex.) hälla upp 3 liter varmt vatten i en hink och sen sockert och saftet, men inte jästen för då dör den. Sen är allt har blandat sej bra så fyller då på till det blir 10 liter ( 7 liter kallt vatten, inte för kallt ) sen slänger du i jästen och rör om.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster