Sida 3 av 3

Re: Turbojäst-tråden med produkttips

Postat: ons sep 30, 2015 21:07
av Roy Achmed
Har köpt Viking Turbo 6Kg 24 Timmar och Ekens Turbojäst 6Kg. Vill testa lite andra än Häxan. Har bara testat Häxan 6kg förut,med varierande resultat.(Ömsom Brännvin ömsom vatten. :) )
Men nu när jag läser på förpackningarna så står det "Använd ej jäsrör" på bägge!!?? Men utan det så får jag ju in massa luft i mäsken. Vad menas? Kan någon förklara för en Newbie? :?

Re: Turbojäst-tråden med produkttips

Postat: ons sep 30, 2015 22:38
av temp_wricko
De menar att det jäser så kraftigt att vattenlåset kommer tömmas. Det bildas så mycket koldioxid att det inte kommer komma in luft.
Allt lugnt, kör på du bara, det är ju inget välsmakande finvin du ska göra :D

Re: Turbojäst-tråden med produkttips

Postat: tor okt 01, 2015 12:22
av Roy Achmed
Ja det är ju inte Chardonnay direkt. :D Tack för tipset Wricko! Alla goda råd är dyra,iaf dyrbara,helt klart. :)

Re:

Postat: lör nov 18, 2017 0:44
av Fredriko98
Eddwin skrev:Jag kör med Viking turbo 8kg tycker att jag får bäst resultat med den
har även andvänt willes 8kg helt okej det är Turbo pure 48h också men
är mest nöjd med Viking turbo 8kg pga renhet, jästid och alc halt
Nice. Min kompis tycker också bäst om viking turbo. Jag får ta och prova den nästa gång jag gör mäsk ☺

Re: Turbojäst-tråden med produkttips

Postat: lör nov 18, 2017 0:49
av Fredriko98
Jag använder norsk turbojäst. Jag håller på att göra mäsk på 20%. Ska bli spännande att se vad det blir för något. Jag ska ej destillera det. Ska dricka det som det är. Jag måste nog blanda det med cola om det ska gå att dricka ☺

Re: Turbojäst-tråden med produkttips

Postat: tis feb 26, 2019 18:57
av Twp111
sirguran skrev:jag använder Turbo Extreme 23% funkar kanon får ut på 25 liter mäsk ca: 4,6 liter 93% fin dryck. har nu kört denna jäst vid ett antal tillfällen och det slår på mellan 4,5 och 5 liter 93% jag har inte provat med vanligt socker kör bara bryggsocker maskinen jag använder finns postad på plast brännar inläggen. bara och höra utav er om ni undrar något
Nyfiken på din maskin. Har du några bilder eller beskrivning? Kanske en direkt länk?

Re: Turbojäst-tråden med produkttips

Postat: tis feb 26, 2019 19:02
av Twp111
Vilka temperaturer jäser ni i? Står ofta på paketen att det ska vara 20-30 grader men har löst någonstans att man får renare och starkare mäsk vid lägre temperatur. Enda nackdelen ska vara att det jäser långsammare. Någon som har erfarenhet av lägre temperaturer? Hur kallt kan det vara och hur lång tid kan det isf. ta? Några andra nackdelar än tid?