Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Gauffins Dubbelblandning

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
lundabo
Färsk jäst
Inlägg: 7
Blev medlem: fre jan 15, 2010 18:03

Gauffins Dubbelblandning

Inlägg av lundabo »

Hejsan. Första gången jag skriver i detta eminenta forum. Jag ungrar om någon har provat att göra något liknande Gauffins Dubbelblandning? Jag vet att det innehåller 225 gr socker/liter och anis och kummin. Ska man göra essenser med anis/kummin och prova att blanda i lite i taget? Kan ju bli lite lurigt om man provsmakar för många gånger under blandandet :roll:
Mvh Anders
Bred
Finjäsare
Inlägg: 74
Blev medlem: mån jul 20, 2009 22:18

Gauffins Dubbelblandning

Inlägg av Bred »

Ja det finns helt klar en risk med att smaksinnet förändras/att det inte blir så mycket kvar vid blandningen men du behöver egentligen inte drick något vid själva avsmakningen. Men jag tror att du är på rätt väg. Gör essenser och blanda sedan det blir lättare att styra smakerna då.
Under bryggning
svartvinbärs vin
vitt vin

Klarning
Städ mjöd, Varm o kall.

Nyligen tappat
Ingefärsbrus
Ale
Blåbär/Lime vin
Skriv svar

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster