Moravian Well-Modified Pale. Vad är det? Vad kan jag ersätta den malten med? Maltmagnus.....
Har hittat lite intressanta recept, men oftast har dom ju andra malter i usa så man måste konvertera till det man köper här ju.
Malt
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Malt
En sökning på google säger tjeckisk pilsner malt. Testa vanlig pilsnermalt det är säkert så nära man kommer utan att använda originalet.
/Weinkeller
Malt
Nu köper ja all malt från maltmagnus så den är ju svensk från halmstad, å så får det bli.
Tror det funkar bra med pilsnermalten för mitt öl-sug. Ska man vinna tävlingar får man börja tänka på andra omständigheter.
Mycket av smaken har ju åxå med humlen att göra. Kan ju brygga 2 lika dana öl med samma humle å lika långa boil-tider, men olika mängd. Å då smakar det ju annorlunda. Så nånstans måste man börja.
Problemet är ju att vi inte har samma malt här. Men försöker gå lite efter recept som verkar ok å försöka få till nåt som funkar å sen modda dom när man lärt sej att mixa rätt sorts malt å rätt humle.
Fattar ännu inte beersmith riktigt, utan tycker beertools.com är lättare. Sen om det inte är lika bra är en annan sak. Men det är ett mått att gå på. Har inte bryggt tillräckligt många kubikmeter ännu för att ha erfarenhet.
Jag har försökt att få reda på dom olika malterna, vad dom är till för å hur man kan använda dom å vad dom kan ersättas med.
Finns ju många olika namn för samma typ. Skulle inte en sån tråd va intressant åxå? Samma malt heter väl olika här, i tyskland, i england i usa osv....?
MaltMagnus igen! Kom in å red ut saker för mej! tack.
Hade vatt bra med en klistrad här åxå. Å likaså om humle.
Tror det funkar bra med pilsnermalten för mitt öl-sug. Ska man vinna tävlingar får man börja tänka på andra omständigheter.
Mycket av smaken har ju åxå med humlen att göra. Kan ju brygga 2 lika dana öl med samma humle å lika långa boil-tider, men olika mängd. Å då smakar det ju annorlunda. Så nånstans måste man börja.
Problemet är ju att vi inte har samma malt här. Men försöker gå lite efter recept som verkar ok å försöka få till nåt som funkar å sen modda dom när man lärt sej att mixa rätt sorts malt å rätt humle.
Fattar ännu inte beersmith riktigt, utan tycker beertools.com är lättare. Sen om det inte är lika bra är en annan sak. Men det är ett mått att gå på. Har inte bryggt tillräckligt många kubikmeter ännu för att ha erfarenhet.
Jag har försökt att få reda på dom olika malterna, vad dom är till för å hur man kan använda dom å vad dom kan ersättas med.
Finns ju många olika namn för samma typ. Skulle inte en sån tråd va intressant åxå? Samma malt heter väl olika här, i tyskland, i england i usa osv....?
MaltMagnus igen! Kom in å red ut saker för mej! tack.
Hade vatt bra med en klistrad här åxå. Å likaså om humle.
Att hantera bakfylla är ett helt liv av erfarenhet...
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 301
- Blev medlem: lör feb 28, 2009 15:42
- Utrustning: Camurri Brauer CB.50
- Ort: Kumla
Malt
Hej igen!
Man kan ju läsa lite om dom olika maltsorterna på min hemsida.
Annars är det här nog ett bra ställe att söka på....
http://www.shbf.se/wiki/index.php/Malt
För att lära sig lite mera.
Själv följer jag sällan recept utan blandar friskt och står där och rör om i grytan och känner mig som en liten häxmästare...
Oftast blir resultatet väldigt bra, någon gång ibland blir det mindre bra, men det är ju det som är det roliga med ölbryggning tycker jag, att man kan prova sig fram till egna favoriter.
För övrigt så kan jag berätta att Viking Malt är på gång med en Pale Ale malt och Melanoid malt + någon mer sort som kommer nu under sen hösten eller vintern.
Ps. Pilsner malten kommer från Halmstad, specialmalterna kommer från Finland, allting är Viking Malt.
Man kan ju läsa lite om dom olika maltsorterna på min hemsida.
Annars är det här nog ett bra ställe att söka på....
http://www.shbf.se/wiki/index.php/Malt
För att lära sig lite mera.
Själv följer jag sällan recept utan blandar friskt och står där och rör om i grytan och känner mig som en liten häxmästare...
Oftast blir resultatet väldigt bra, någon gång ibland blir det mindre bra, men det är ju det som är det roliga med ölbryggning tycker jag, att man kan prova sig fram till egna favoriter.
För övrigt så kan jag berätta att Viking Malt är på gång med en Pale Ale malt och Melanoid malt + någon mer sort som kommer nu under sen hösten eller vintern.
Ps. Pilsner malten kommer från Halmstad, specialmalterna kommer från Finland, allting är Viking Malt.
Mera malt åt folket! http://www.maltmagnus.se
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 301
- Blev medlem: lör feb 28, 2009 15:42
- Utrustning: Camurri Brauer CB.50
- Ort: Kumla
Malt
Jag håller med Weinkeller, det jag lyckades få fram säger pilsnermalt...Weinkeller skrev:En sökning på google säger tjeckisk pilsner malt. Testa vanlig pilsnermalt det är säkert så nära man kommer utan att använda originalet.
/ Magnus
Mera malt åt folket! http://www.maltmagnus.se
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Malt
Här är en länk till en sida som korsrefererar olika malter. Kanske kan hjälpa något.
http://kotmf.com/articles/maltnames.php
Och så en länk till ett pdf dokument med info om lite olika humlesorter.
http://shbf.se/documents/Humle.pdf
http://kotmf.com/articles/maltnames.php
Och så en länk till ett pdf dokument med info om lite olika humlesorter.
http://shbf.se/documents/Humle.pdf
/Weinkeller
Malt
Weinkeller skrev:Här är en länk till en sida som korsrefererar olika malter. Kanske kan hjälpa något.
http://kotmf.com/articles/maltnames.php
Och så en länk till ett pdf dokument med info om lite olika humlesorter.
http://shbf.se/documents/Humle.pdf
Kanon med den länken som talar om vilka malt namnen är hos olika tillverkare.
Nu är det lättare att konstruera recept med utgångspunkt från andra recept med bra omdömen.
Att hantera bakfylla är ett helt liv av erfarenhet...
Malt
Hittade denna åxå
http://www.lehighvalleyhomebrewers.org/extractchart.pdf
Fast det är bara extrakt, men bra ändå kanske om man brygger partial mash
http://www.lehighvalleyhomebrewers.org/extractchart.pdf
Fast det är bara extrakt, men bra ändå kanske om man brygger partial mash
Att hantera bakfylla är ett helt liv av erfarenhet...
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster