Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Smakar vatten.

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
Mäsk-Egon
Finjäsare
Inlägg: 78
Blev medlem: mån maj 11, 2009 13:28

Smakar vatten.

Inlägg av Mäsk-Egon »

Jag har gjort en cider på bob-bärdryck.
Allt är nästan klart, ska bara kolsyra det med sodastreamen.

Men jag tycker den smakar väldigt lite. Det smakar mest vatten.
Kan jag blanda ut den med mer koncentrerad bärdryck?
Användarvisningsbild
attackbever
Föredetta moderator
Inlägg: 1099
Blev medlem: ons maj 24, 2006 2:00

Smakar vatten.

Inlägg av attackbever »

Du bör nog skriva lite mer om receptet också t.ex i vilken koncentration drycken var i mm.

men låt oss nu säga att du dödat jästen med jäststopp och klarnat din ej kolsyrade cider så kan du slå i koncentrerad bärdryck och sek kolsyra i spdastreamer.
Användarvisningsbild
Weinkeller
Brygguru
Inlägg: 3368
Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45

Smakar vatten.

Inlägg av Weinkeller »

Kan jag blanda ut den med mer koncentrerad bärdryck?
Det är nog det bästa, tänk på att du även minskar alkoholhalten och sötar upp drycken.

Många gör för späd blandning när de gör vin/cider på koncentrat. Halva rekommenderade utspädningen av drycken brukar vara lagom samt tillsätta lite tannin och extra syra.
/Weinkeller
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ciderbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster