tjoooo
jag tänkte göra en jätteliten testsats cider i en 50centilitersflaska bara för att testa och se om magin verkligen fungerar!!
Tänkte göra såhär efter tips från en kompis, men han har ingen större koll så jag tänkte kolla med er proffs ;D <3
äppeljuice nästan ända upp i flaskan
1 dl strösocker
1 tesked torrjäst
hahahaha nu garvar ni nog, men vad tror ni, kommer det funka? kommer det smaka? kommer det vara nå alkohol at all? tell me everything!!!
tack på förhand [/b]
Hjälp mig som nybörjare att lyckas med min första sats ever!
-
- Newbie
- Inlägg: 2
- Blev medlem: mån mar 16, 2009 20:41
- attackbever
- Föredetta moderator
- Inlägg: 1099
- Blev medlem: ons maj 24, 2006 2:00
Hjälp mig som nybörjare att lyckas med min första sats ever!
Låter ju som något äckel recept hämtat direkt från flashback.
Visst det kommer jäsa men det är ju skamligt att kalla det för cider.
Lycka till
Visst det kommer jäsa men det är ju skamligt att kalla det för cider.
Lycka till
Hjälp mig som nybörjare att lyckas med min första sats ever!
Att kalla det cider är fel tycker jag.
Smaksatt mäsk kanske?
Det blir väl alkohol om det jäser.
Smaken kommer väl vara som den är.
Testat sånt där recept och fick ut relativt bra dricka.
Smakar mer vin än cider och att få det kolsyrat fick jag då EJ.
Jag jäste 10 liter!
Mest som för skojj skull!
Smaksatt mäsk kanske?
Det blir väl alkohol om det jäser.
Smaken kommer väl vara som den är.
Testat sånt där recept och fick ut relativt bra dricka.
Smakar mer vin än cider och att få det kolsyrat fick jag då EJ.
Jag jäste 10 liter!
Mest som för skojj skull!
Hjälp mig som nybörjare att lyckas med min första sats ever!
Kör i en 1,5 L flaska om du vill göra nåt mindre. Ha i tre lättdryckspaket istället med valfri smak, 6 dl alltså. Häll i 90-100 gram socker och fyll upp med vatten, men inte ända upp till korken. Ha i nån jäst, helst vinjäst om du kan få tag på det. Vänd lite på flaskan så att sockret och jästen löser sig i saftblandningen och vänta ett par veckor (öppna inte korken förrän det jäst färdigt!)
Korken behöver du bara lätta lite på så att koldioxiden kommer ut, den lägger sig som ett lock över den jäsande saften så ingen ohyra ska komma in.
Korken behöver du bara lätta lite på så att koldioxiden kommer ut, den lägger sig som ett lock över den jäsande saften så ingen ohyra ska komma in.
-
- Newbie
- Inlägg: 2
- Blev medlem: mån mar 16, 2009 20:41
Hjälp mig som nybörjare att lyckas med min första sats ever!
åfan, tack för alla tips och kommentarer. just nu jäser två 50centiliters petflaskor i en kista på mitt rum. Körde MER äppeljuice, drack upp en liten bit längst upp. körde i 1 dl strösocker, lät det lösas upp, körde sedan i en knapp tesked torrjäst(för söta degar) ;D haha
sen skakade jag så in i helvete, vet inte varför, men de kändes bra tre timmar senare öppnade jag korkarna och lät det pysa litegrann. fortsätt skriva era åsikter och tips osv <33
sen skakade jag så in i helvete, vet inte varför, men de kändes bra tre timmar senare öppnade jag korkarna och lät det pysa litegrann. fortsätt skriva era åsikter och tips osv <33
Hjälp mig som nybörjare att lyckas med min första sats ever!
MER äppeljuice har nog konserveringsmedel i sig (iaf de som finns på flaska) som gör att det inte ska börja jäsa, men bakjästen som är ganska kraftig kanske övervinner det om du har tur. Glöm inte att lätta på korken ibland
När det slutat jäsa (det kommer inga små bubblor från drycken om man tittar noga), låt flaskorna stå tills drycken är klar och häll försiktigt över på en annan flaska. Vill du ha kolsyra i, häll i knappt en halv tesked socker så det jäser upp lite tryck i flaskan (du ska alltså ha korken på nu).
När det slutat jäsa (det kommer inga små bubblor från drycken om man tittar noga), låt flaskorna stå tills drycken är klar och häll försiktigt över på en annan flaska. Vill du ha kolsyra i, häll i knappt en halv tesked socker så det jäser upp lite tryck i flaskan (du ska alltså ha korken på nu).
Hjälp mig som nybörjare att lyckas med min första sats ever!
Jag använde ICA äppeljuice
Kollade så det inte var koncerverings medel i min och det jäste utav bara helvete!
Hoppas det går bra för dig!
Kollade så det inte var koncerverings medel i min och det jäste utav bara helvete!
Hoppas det går bra för dig!
- attackbever
- Föredetta moderator
- Inlägg: 1099
- Blev medlem: ons maj 24, 2006 2:00
Hjälp mig som nybörjare att lyckas med min första sats ever!
Jag håller på med lite cidertillverkning du kan följa projekten på min blogg.
https://arkiv.bryggforum.nu/blogg/attackbever
https://arkiv.bryggforum.nu/blogg/attackbever
Hjälp mig som nybörjare att lyckas med min första sats ever!
Torrjäst har en förmåga att ge en horribel bismak, särskilt den för söta degar...pekkapower123 skrev:åfan, tack för alla tips och kommentarer. just nu jäser två 50centiliters petflaskor i en kista på mitt rum. Körde MER äppeljuice, drack upp en liten bit längst upp. körde i 1 dl strösocker, lät det lösas upp, körde sedan i en knapp tesked torrjäst(för söta degar) ;D haha
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster