Alkoholstyrkan på kryddsnaps???
Alkoholstyrkan på kryddsnaps???
Vad skall man ha för alkoholstyrkan på kryddsnaps? Endel säger att 40 % procent är för mycket och att det skall vara 30% istället för att kryddorna inte skall "försvinna". Vad gäller? Med kryddsnaps menar jag sprit med tex johannesört, malört etc.
Alkoholstyrkan på kryddsnaps???
Är nog mest en smaksak.
Själv kör jag 40+% (dvs från 40-50%).
Risken finns att man med starkare sprit drar ut oönskade bitterämnen, å andra sidan tycker jag att 30%-igt blir för blaskigt för att snapsa på.
/M
Själv kör jag 40+% (dvs från 40-50%).
Risken finns att man med starkare sprit drar ut oönskade bitterämnen, å andra sidan tycker jag att 30%-igt blir för blaskigt för att snapsa på.
/M
- aqua vitae
- Admin
- Inlägg: 1917
- Blev medlem: tor jan 22, 2009 10:55
- Utrustning: Jäsrör
- Kontakt:
Alkoholstyrkan på kryddsnaps???
Jepp 38-40% är nog bäst, jämför med Skåne t.ex.
38% är förövrigt den alkoholstyrka som ger den allra bästa smaken på en vodka enligt de flesta ryska kännare, anledning till att de tog 40% som standard var att det vart jämnare siffror att räkna alkoholskatt på osv.
38% är förövrigt den alkoholstyrka som ger den allra bästa smaken på en vodka enligt de flesta ryska kännare, anledning till att de tog 40% som standard var att det vart jämnare siffror att räkna alkoholskatt på osv.
Alkoholstyrkan på kryddsnaps???
Medförde en del andra bieffekter, tidigare låg en hel del sorter på 43-46% men iom regleringen blev de 40% eller försvann
/M
/M
50%
Ok, att jag fråga var för att mina sk "polare" "dissa" min 50 %iga kryddblandning. Det skall ju kännas man dricker sprit tyckte jag.
Men resultat blev ungefär som när jag gjorde efterrätten "rom och russin" med 60 % Strohrom. Folk somna innan tolvslaget på Nyårsafton och skyllde på mitt dricka
Men resultat blev ungefär som när jag gjorde efterrätten "rom och russin" med 60 % Strohrom. Folk somna innan tolvslaget på Nyårsafton och skyllde på mitt dricka
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster