Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

nybörjarfrågor om vin

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
Användarvisningsbild
Vargalyster
Färsk jäst
Inlägg: 11
Blev medlem: sön maj 13, 2007 2:00

nybörjarfrågor om vin

Inlägg av Vargalyster »

Hejsan.

Jag är nybörjare och har just satt min första omgång maskrosvin. Det stod i mitt recept att man skulle röra i satsen cirka 8ggr per dag i 4 dagar eftersom maskroserna flyter upp och bildar en hatt ovanför vinet. Sen var det dags för dammejeanen. Så betedde sig det också första dygnet men sen slutade det att "hatta sig" och nu ligger det nere i vätskan. Är detta ett illavarslande tecken? Bör jag ha i mer jästnärsalt eller fruktjuice/russin? Eller är det bara att vänta tills dag fyra och tappa om det ändå?

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster