Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Lite snaps- och likörrecept

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
KaptenStofil
Föredetta admin
Inlägg: 916
Blev medlem: sön okt 03, 2004 2:00

Lite snaps- och likörrecept

Inlägg av KaptenStofil »

Recept för 70 cl ren sprit

Johannesört, 1/2 dl blommor, 2 - 3 dygn/3 v
Malört, 2 stjälkar m blommor, 2 dygn/1v
Pors, 20-30 blad, 2 dygn/1v
Renfana, 1 dl blommor, 1 dygn/5 dagar
Rölleka, 1 dl blommor, 2 dygn/1v
Stäppgräs, 2 strån, 8 - 12 timmar

Den korta tiden gäller smaksättning, den längre essens.


Smultron, Plocka flaskan till hälften, 1 vecka
Krusbär, Plocka flaskan full, 2 månader
Svarta Vinbär, Plocka flaskan full, 2 månader
Enbär, 1/4 dl, 3 veckor
Rönnbär frusna, 3 dl, 3 - 4 dagar
Slånbär frusna, 3 dl, 3 veckor
Tranbär frusna, Plocka flaskan full, 2 månader

Samtliga tider gäller smaksättning, med "frusna" avses eg frostnupna.


MVH
/MajorTom
Användarvisningsbild
Plizken
Föredetta admin
Inlägg: 568
Blev medlem: mån jan 31, 2005 1:00
Ort: olika

Lite snaps- och likörrecept

Inlägg av Plizken »

Den här tråden är en värdig Sticky.

Helt underbart.
Det var en kvinna som fick mig att ta till spriten och jag hade inte vett att tacka henne.
Skriv svar

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster