Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Plasma skärare

Här diskuterar vi olika tekniker för hopfogning av diverse delar.
Användarvisningsbild
nybryggare
Färsk jäst
Inlägg: 8
Blev medlem: sön okt 03, 2004 2:00

Plasma skärare

Inlägg av nybryggare »

Hej

Någon som har tips på en bra plasmaskärare eller kanske har en till salu.
Jag behöver en som kan skära ca 12mm (vanligt järn).
Men jag behöver en som jag kan börja skära mitt på en plått ca 10mm tjock utan att borra hål. Hur kraftig måste brännaren vara för att klara det, måste den klara 20mm då?
Användarvisningsbild
Flintis
Bryggmästare
Inlägg: 222
Blev medlem: ons mar 17, 2004 1:00

Plasma skärare

Inlägg av Flintis »

Hej
Vill man skära såpass grovt så brukar dom bli lite dyra :( .
Jag har en liten själv som tar ca 6 mm men den har ingen pilotbåge tyvärr .
För ca 11000 får man den här:
http://www.drift-underhall.se/ShowArticle.asp?ID=282
som tar 15 mm.

Har man en som tar 12 mm så ska det inte vara några problem med att ta upp ett hål i 10 mm. Man vinklar bara brännaren ca 45 grader, tänder och vinklar sedan tillbaka till vertikalläge.
Kör man vertikalt direkt får man mycket bakåtsprut som pajar munstyckena.

Kolla på blocket, det brukar dyka upp plasmor då och då.

Mina bästa tips är:
Köp inte en äldre som ej har pilotbåge.
Kontrollera om du köper en privat att den verkligen ska ha tryckluft som skärgas och inte nån köp-gas typ N2 eller nåt.

Passar på att skicka med en rolig länk om en kul rysk maskin oxå:
http://www.multiplaz.no/

Hoppas du hittar nåt du blir nöjd med, Flintis
Användarvisningsbild
nybryggare
Färsk jäst
Inlägg: 8
Blev medlem: sön okt 03, 2004 2:00

Hej

Inlägg av nybryggare »

Tack för tipsen.

Hälsningar Nybryggare
Skriv svar

Återgå till "Svetsning, lödning och hopfogning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster