Janssons frestelse
8 råa potatisar
2 gula lökar
4 klyftor vitlök (el efter behag)
10-12 ansjovisar
3 dl grädde
1-2 msk smör
Skala och skär potatisen och löken i tunna skivor (el strimla på rivjärn). Vitlöken finhackas. Varva i en eldfast, smord form potatis, ansjovis och lök/vitlök. Sluta med ett lager potatis. Häll på grädden. Lägg några klickar smör överst. Grädda i 200 grader tills potatisen är mjuk. (Ca 45 min, med råriven potatis går det dock snabbare).
MVH
//MajorTom
Janssons måste ju vara med
-
- Föredetta admin
- Inlägg: 916
- Blev medlem: sön okt 03, 2004 2:00
- KaptenGrogg
- Bryggmästare
- Inlägg: 484
- Blev medlem: tor mar 13, 2003 1:00
- Ort: Stockholm
Janssons måste ju vara med
Vitlök i Jansson? Det var oortodoxt värre.
Nog för att vitlök är ett baslivsmedel som går bra i det mesta, men... Äh, jag får väl pröva och se vad jag tycker.
Däremot vill jag å det bestämdaste avråda från att riva potatisen till Janssons Frestelse. När man river släpper potatisen ifrån sig rätt mycket stärkelse, vilket ger anrättningen en puddingaktig konsistens. Det är verkligen värt besväret att skära stavar för hand, det ger en mycket läckrare konsistens.
Tycker jag.
Nog för att vitlök är ett baslivsmedel som går bra i det mesta, men... Äh, jag får väl pröva och se vad jag tycker.
Däremot vill jag å det bestämdaste avråda från att riva potatisen till Janssons Frestelse. När man river släpper potatisen ifrån sig rätt mycket stärkelse, vilket ger anrättningen en puddingaktig konsistens. Det är verkligen värt besväret att skära stavar för hand, det ger en mycket läckrare konsistens.
Tycker jag.
-
- Föredetta admin
- Inlägg: 916
- Blev medlem: sön okt 03, 2004 2:00
Janssons måste ju vara med
Japp, det är lite udda men det blir rysligt gott.
Jag håller med om att potatis inte bör rivas ö h t men för den slöa så är det ett fullgott alternativ.
Testa nu denna variant och bli överraskad, vitlöken tar det till nya dimensioner (tycker jag).
MVH
//MajorTom
Jag håller med om att potatis inte bör rivas ö h t men för den slöa så är det ett fullgott alternativ.
Testa nu denna variant och bli överraskad, vitlöken tar det till nya dimensioner (tycker jag).
MVH
//MajorTom
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst