Jaha, dags för att sätta ny:
350 ML BRENNEVIN (35-38%- i alle fall <40%))
2 SUKKERBITER (2 TS SOCKER EL. FRUCTOS)
1 KANELSTANG
8 KRYDDERNELLIKER (NELLIKSPIK?)
8-10 HELE KARDEMOMMEFRØ
1 RÄMSA (10 CM) APELSINSKAL
Legg sukkerbitene og krydderet i et rent syltetøyglass. Hell på brennevin
og rist til sukkeret er oppløst. Når dette har fått stå å trekke et døgn,
skreller du en 10 centimeter lang remse av en appelsin. Vask den først i
lunkent vann. Fjern mest av mulig av det hvite på innsiden av skallet.
Putt skallet i glasset med brennevin, la alt stå et døgn til. Sil. Snapsen er
ferdig (men lagra gjärna länge, om det går... ).
3-dubla gärna recepten; det går åt en hel del....
Julsnaps, dags att sätta ny!
Julsnaps, dags att sätta ny!
Det måste jag prova.
- Total_Terror
- Föredetta moderator
- Inlägg: 442
- Blev medlem: ons jun 30, 2004 2:00
Julsnaps, dags att sätta ny!
Det där låter som en klassisk julesnaps. Men det är säkert gott även när det inte är jul.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster