Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Julsnaps, dags att sätta ny!

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
Användarvisningsbild
Pjolteren
Bryggmästare
Inlägg: 885
Blev medlem: ons apr 21, 2004 2:00

Julsnaps, dags att sätta ny!

Inlägg av Pjolteren »

Jaha, dags för att sätta ny:

350 ML BRENNEVIN (35-38%- i alle fall <40%))
2 SUKKERBITER (2 TS SOCKER EL. FRUCTOS)
1 KANELSTANG
8 KRYDDERNELLIKER (NELLIKSPIK?)
8-10 HELE KARDEMOMMEFRØ
1 RÄMSA (10 CM) APELSINSKAL

Legg sukkerbitene og krydderet i et rent syltetøyglass. Hell på brennevin
og rist til sukkeret er oppløst. Når dette har fått stå å trekke et døgn,
skreller du en 10 centimeter lang remse av en appelsin. Vask den først i
lunkent vann. Fjern mest av mulig av det hvite på innsiden av skallet.
Putt skallet i glasset med brennevin, la alt stå et døgn til. Sil. Snapsen er
ferdig (men lagra gjärna länge, om det går... :) ).

3-dubla gärna recepten; det går åt en hel del....
Användarvisningsbild
Fackla
Turbojäsare
Inlägg: 36
Blev medlem: tis mar 08, 2005 1:00

Julsnaps, dags att sätta ny!

Inlägg av Fackla »

Det måste jag prova.
Användarvisningsbild
Total_Terror
Föredetta moderator
Inlägg: 442
Blev medlem: ons jun 30, 2004 2:00

Julsnaps, dags att sätta ny!

Inlägg av Total_Terror »

Det där låter som en klassisk julesnaps. Men det är säkert gott även när det inte är jul.
Skriv svar

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster