Hej.
Det är första gången jag "brygger" öl, så jag har inte så höga krav på slutresultatet.
Jag köpte en Coopers Lager som jag jäste med vanligt strösocker och endast det som följde med Coopers-burken.
Jag tillsatte strösocker när jag tappade upp på flaskor, men jag misstänker att jag inte använde nog mycket för det är ingen kolsyra alls i flaskorna, fastän dom har lagrats i garaget i två veckor nu.
Jag var kanske lite feg och trodde att flaskorna skulle explodera om jag tillsatte för mycket.
Låter det här troligt?
Hursomhelst...
Till nästa ölsats har jag tänkt använda bryggsocker. Har läst att smaken kan bli bättre då. Är det någon som har något tips för min nästa bryggning? Kanske någon annan ingrediens eller nått?
Tack och hej.
Ingen kolsyra alls?
Ingen kolsyra alls?
använd inget socker alls utan maltextrakt istället dvs samma som i coopersburken eller pulvervarianten, spraymalt kallad
Ingen kolsyra alls?
Hej.
Ska jag använda spraymalt både vid första jäsningnen och då jag tappar upp ölet på flaskor för att få kolsyra?
Jag antar helt logiskt att jag skall köpa spraymalt light när jag gör ett ljust öl, men vad är humlad spraymalt och vad blir skillnaden?
Tack och hej.
Ska jag använda spraymalt både vid första jäsningnen och då jag tappar upp ölet på flaskor för att få kolsyra?
Jag antar helt logiskt att jag skall köpa spraymalt light när jag gör ett ljust öl, men vad är humlad spraymalt och vad blir skillnaden?
Tack och hej.
Ingen kolsyra alls?
Använd dig av maltextrakt eller/och spraymalt vid vörtkokningen annars smakar inte ölet bra alls. När du ska bilda kolsyran går det bra med bryggsocker eller strösocker, använd ca 5 gram/liter öl. Använder du humlad malt så behöver du inte tillsätta humle själv(om du inte vill ha ytterligare beska,arom och/eller smak).
Re: Ingen kolsyra alls?
Bättre för feg än för galen i detta fall, för mycket socker leder oundvikligen till flaskgranater, mycket kladd blir det, samt många tårar över spilld öl.Spunk skrev: Jag var kanske lite feg och trodde att flaskorna skulle explodera om jag tillsatte för mycket.
Testa 5.2 till 6.0 gram socker per liter öl, funkar bra för mig.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster