Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Sockra spriten

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
Användarvisningsbild
Koskenkorva
Brygguru
Inlägg: 1424
Blev medlem: mån apr 12, 2004 2:00
Ort: k?llarn

Sockra spriten

Inlägg av Koskenkorva »

Jag har märkt att man kan få sprit att smaka MYCKET lenare och godare om man sockrar den en aning. Detta gäller särkilt olika när man essensblandat med essenser som egentligen inte ska ha någon sockertillsats. Det smakade knappt något av essensen.

Ca 1-2 dl socker/1 liter sprit brukar vara ganska lagom.

Det enda är att det kan se lite grumligt ut om man tar för mycket.

Kommentarer?
KISS - KeepItStupidSimple
Schluckebier

Sockra spriten

Inlägg av Schluckebier »

Många barn har ju utsatts för ett överskott av socker under sin uppväxt och vill därför ha sötsaker så fort det går att ordna.
Användarvisningsbild
nykteristen
Bryggmästare
Inlägg: 303
Blev medlem: lör jun 19, 2004 2:00

Sockra spriten

Inlägg av nykteristen »

Många av de ämnen som används som "mjukmedel" i sprit är ju sådant som smakar sött om man tar det rent: propylenglykol, glycerol mm.

Men 2 dl socker per liter sprit låter rent av läskigt.
Användarvisningsbild
Sauron
Bryggmästare
Inlägg: 273
Blev medlem: sön sep 28, 2003 2:00

Sockra spriten

Inlägg av Sauron »

Det börjar närma sig likör om man har i så mycket...
Jag tycker det räcker gott med 1-2 teskedar socker till en sjuttis sprit för att "runda av" smaken lite.
Jag äter ej klockor
men dricker gärna ur...
Användarvisningsbild
g_rydberg
Färsk jäst
Inlägg: 23
Blev medlem: mån dec 06, 2004 1:00

Sockra spriten

Inlägg av g_rydberg »

tjenare!

Var nyfiken på att pröva att lägga i lite socker i min sprit men den löstes aldrig upp, den bara lade sig på bottnen och stannade där..
Användarvisningsbild
Aethylicus
Föredetta admin
Inlägg: 509
Blev medlem: tor jul 17, 2003 2:00

Sockra spriten

Inlägg av Aethylicus »

Skaka flastan, låt stå i ungefär en dag och skaka flaskan igen. Då bör allt vara upplöst.
Användarvisningsbild
Lasse_Kongo
Föredetta admin
Inlägg: 793
Blev medlem: tor jul 10, 2003 2:00

Sockra spriten

Inlägg av Lasse_Kongo »

Eller använd bryggsocker ...
Användarvisningsbild
HackKing
Bryggmästare
Inlägg: 284
Blev medlem: fre mar 07, 2003 1:00
Utrustning: FastFerment
Ort: I din dator

Sockra spriten

Inlägg av HackKing »

Brukar slänga i två-tre sockerbitar på en 1.5l flaska.
Användarvisningsbild
Ragnar
Bryggmästare
Inlägg: 268
Blev medlem: ons jul 16, 2003 2:00

Sockra spriten

Inlägg av Ragnar »

Min saffranssnaps "lenar" jag av med 3 matskedar Likörbody.
Likörbody är koncentrerad sockerlag på flaska. Praktiskt .. Och billigt! För mig så räcker nog en 30kr flaska drygt ett halvår, inte späder man ut spriten så mycket heller... :lol:
"Det ordnar sig med blommor bara kärringen dör."
Skriv svar

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster