Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Egen Cointreau

Hemkryddning, likörer, köpesessenser och allmänna drinktips.
Användarvisningsbild
Aethylicus
Föredetta admin
Inlägg: 509
Blev medlem: tor jul 17, 2003 2:00

Egen Cointreau

Inlägg av Aethylicus »

Riktig Cointreau destilleras väl? Om man har en essensbrännare borde det gå bra att riva apelsinskal och låta dem dra i sprit ett tag innan man destillerar allting?
Användarvisningsbild
nuttemygel
Bryggmästare
Inlägg: 341
Blev medlem: fre aug 15, 2003 2:00
Ort: Mellan min kvinnas l
Kontakt:

Egen Cointreau

Inlägg av nuttemygel »

Fruktis.
Hur länge hängde dina limefrukter??
hur mycket fick du sockra??
Beh?ll Systemet och h?ga alkoholskatter! Det gynnar hembr?nnigen!
Användarvisningsbild
Fructis
Föredetta moderator
Inlägg: 744
Blev medlem: tor maj 29, 2003 2:00
Ort: Sk?neland

Egen Cointreau

Inlägg av Fructis »

75 cl sprit, 2 lime och 1 vecka.

Ca 50g socker. Blev lite i sötaste laget för min smak.
If it's not moving ... ferment it !
Användarvisningsbild
Apelsin
Finjäsare
Inlägg: 88
Blev medlem: tis nov 11, 2003 1:00

Egen Cointreau

Inlägg av Apelsin »

Vill bara tipsa om att inte låta apelsinerna hänga för länge. Mina hängde,ca två veckor, och började bli lite dåliga vilket gjorde att lukten inte är så fräsch som den kunde vara. Annars smakar det förvillande likt en grand manier.
Jag gör en ny när plastisen gjort sitt.

Nu skall jag testa en limoncello.
En italiensk dricka som görs på liknande vis. Kolla in länken.
http://www.eat-online.net/swedish/habits/limoncello.htm
Användarvisningsbild
lewton
Newbie
Inlägg: 3
Blev medlem: lör okt 18, 2003 2:00

Egen Cointreau

Inlägg av lewton »

håll dig borta från limoncello är mitt råd. fick en flaska riktig limoncello av en polare som varit i italien. den duger inte till att blanda något med, allt smakar helt enkelt limoncello, den är så extremt stark i smaken, inte eldig (spritig) utan överflöd av bittra citroner. bläh! bättre blir det om man gör citronlikör med "hängmetoden" ovan.
Gäst

Egen Cointreau

Inlägg av Gäst »

Limoncello som är så gott.
Det har gått ååt många sådanna flaskor här.

//MaSTeR
Användarvisningsbild
GandT
Bryggare
Inlägg: 156
Blev medlem: tis okt 21, 2003 2:00
Ort: I solen!

Egen Cointreau

Inlägg av GandT »

limoncello dricker man givetvis ren, fast om man blandar ut den kan jag tänka mig att den tar övertaget och allt smakar citron. Så lewton, njut den ren efter maten!
Användarvisningsbild
Apelsin
Finjäsare
Inlägg: 88
Blev medlem: tis nov 11, 2003 1:00

Egen Cointreau

Inlägg av Apelsin »

Jag har just fått den klar och den smakar, precis som lewton säger, massor av citron och lite bitter. Ska enligt en del tips tas till en espresso. Eller slå i en skvätt i espresson. Eller ren och iskall.
Det blir spännande och om jag hittar något eget användningsómråde.
Användarvisningsbild
Apelsin
Finjäsare
Inlägg: 88
Blev medlem: tis nov 11, 2003 1:00

Egen Cointreau

Inlägg av Apelsin »

Jag kan nu meddela varför ni tycker limoncello smakar vidrigt.
Det har jag också upptäckt. Jag har smakat dels en billig tysk och dels en svindyr från bolaget.
Och då förstår jag att det smakar urban något läbbigare har jag inte smakat sen min whisky-essens.
Men limoncello gjord på citronskal (det gula) smakar gudomligt. Ren och fin citronsmak tas väl kyld efter maten
Skriv svar

Återgå till "Kryddning, likörer, essenser & drinktips"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster