Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Gas kvar!?

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
Hallstrom
Bryggmästare
Inlägg: 245
Blev medlem: sön apr 25, 2004 2:00

Gas kvar!?

Inlägg av Hallstrom »

Jag trodde jag hade fått bort all kolsyra när jag blandade i klarningsmedel för en vecka sen, och jäststopp några dagar innan, men det är fortfarande tryck i tunnan, och om jag petar på locket så bubblar det i jäsröret... what to do?
Jäshinken är inte särskilt genomskinlig så jag ser inte hur klart vinet blir :(
Användarvisningsbild
Sqrewdriver
Föredetta moderator
Inlägg: 909
Blev medlem: lör mar 06, 2004 1:00
Ort: V?sternorrland

Gas kvar!?

Inlägg av Sqrewdriver »

det finns ju luft i tunnan, ey?
om man trycker på den trycks luften ut ey?
ungefär som en plastpåse med vatten. ey?

Jag vet mycket ey? :D
"Why go synthetic, when Nature can fuck you up bad enough!"

Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig ;)
Användarvisningsbild
Pjolteren
Bryggmästare
Inlägg: 885
Blev medlem: ons apr 21, 2004 2:00

Gas kvar!?

Inlägg av Pjolteren »

8O :roll:
Användarvisningsbild
Metrologen
Bryggare
Inlägg: 124
Blev medlem: mån feb 02, 2004 1:00
Ort: M?skb?ltet
Kontakt:

Gas kvar!?

Inlägg av Metrologen »

Hallstrom blev nog klokare av det Sqrewdriver :wink: :wink:
Skattevann p? er :D
Användarvisningsbild
Hallstrom
Bryggmästare
Inlägg: 245
Blev medlem: sön apr 25, 2004 2:00

Gas kvar!?

Inlägg av Hallstrom »

alltså... jag har tryckt på den så det bubblar flera gånger, ey
men det blir tryck i den igen, ey 8O
Användarvisningsbild
Sqrewdriver
Föredetta moderator
Inlägg: 909
Blev medlem: lör mar 06, 2004 1:00
Ort: V?sternorrland

Gas kvar!?

Inlägg av Sqrewdriver »

Ok, möjligheten kankse finns
att det fortfarande jäser? tycker
det låter konstigt om du satt i
jässtopp. om du tar birt locket
och kollar om det är dags att tappa
om, kvarstår problemet så kan vara
datgs att titta om jästen verkligen e död.
"Why go synthetic, when Nature can fuck you up bad enough!"

Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig ;)
Användarvisningsbild
Hallstrom
Bryggmästare
Inlägg: 245
Blev medlem: sön apr 25, 2004 2:00

Gas kvar!?

Inlägg av Hallstrom »

Nu har jag köpt en påse polyklar och lite svavla,
som jag tänkte blanda i och hoppas på det bästa.
Hur mycket svavla ska jag ta? (20 liter vin)
Användarvisningsbild
Hallstrom
Bryggmästare
Inlägg: 245
Blev medlem: sön apr 25, 2004 2:00

Gas kvar!?

Inlägg av Hallstrom »

2 gram?
Användarvisningsbild
Sqrewdriver
Föredetta moderator
Inlägg: 909
Blev medlem: lör mar 06, 2004 1:00
Ort: V?sternorrland

Gas kvar!?

Inlägg av Sqrewdriver »

Det lilla jag har snappat upp
så innehåller jässtop svavla. (2,5g)
om du vill svavla utan jässtop
så kan 2g vara en lämplig
"Why go synthetic, when Nature can fuck you up bad enough!"

Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig ;)
Användarvisningsbild
Hallstrom
Bryggmästare
Inlägg: 245
Blev medlem: sön apr 25, 2004 2:00

Gas kvar!?

Inlägg av Hallstrom »

men nu har jag ju redan tillsatt jäststopp för en vecka sen..
Jag frågade på pgw om mitt grumliga, fortfarande jäsande vin, och fick en påse svavla och en påse polyklar..
Blir det för mycket svavla om jag blandar i mer??
Användarvisningsbild
Sqrewdriver
Föredetta moderator
Inlägg: 909
Blev medlem: lör mar 06, 2004 1:00
Ort: V?sternorrland

Gas kvar!?

Inlägg av Sqrewdriver »

Jag e inte så jätte hemma på
detta med svavla, om dem sa
att du skulle göra det, prova,
tror inte svavlan smakar nåt.
"Why go synthetic, when Nature can fuck you up bad enough!"

Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig ;)
Användarvisningsbild
Hallstrom
Bryggmästare
Inlägg: 245
Blev medlem: sön apr 25, 2004 2:00

Gas kvar!?

Inlägg av Hallstrom »

Nu har det gått några dagar sen jag blandade i svsvla och klarningsmedel.
Vinet är fortfarande grumligt, jag skopade upp ett glas och smakade och det smakade inte gott.

Vad mer kan man göra för att få skiten att klarna?
Det är ganska varmt i mitt rum, kan det vara problemet?
Användarvisningsbild
Sqrewdriver
Föredetta moderator
Inlägg: 909
Blev medlem: lör mar 06, 2004 1:00
Ort: V?sternorrland

Gas kvar!?

Inlägg av Sqrewdriver »

Ställ det kallt som fan, typ 3-5 grader om du kan,
kyla hjälper, varför vet jag inte.
"Why go synthetic, when Nature can fuck you up bad enough!"

Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig ;)
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster