Gas kvar!?
Gas kvar!?
Jag trodde jag hade fått bort all kolsyra när jag blandade i klarningsmedel för en vecka sen, och jäststopp några dagar innan, men det är fortfarande tryck i tunnan, och om jag petar på locket så bubblar det i jäsröret... what to do?
Jäshinken är inte särskilt genomskinlig så jag ser inte hur klart vinet blir
Jäshinken är inte särskilt genomskinlig så jag ser inte hur klart vinet blir
- Sqrewdriver
- Föredetta moderator
- Inlägg: 909
- Blev medlem: lör mar 06, 2004 1:00
- Ort: V?sternorrland
Gas kvar!?
det finns ju luft i tunnan, ey?
om man trycker på den trycks luften ut ey?
ungefär som en plastpåse med vatten. ey?
Jag vet mycket ey?
om man trycker på den trycks luften ut ey?
ungefär som en plastpåse med vatten. ey?
Jag vet mycket ey?
"Why go synthetic, when Nature can fuck you up bad enough!"
Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig
Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig
- Metrologen
- Bryggare
- Inlägg: 124
- Blev medlem: mån feb 02, 2004 1:00
- Ort: M?skb?ltet
- Kontakt:
Gas kvar!?
alltså... jag har tryckt på den så det bubblar flera gånger, ey
men det blir tryck i den igen, ey 8O
men det blir tryck i den igen, ey 8O
- Sqrewdriver
- Föredetta moderator
- Inlägg: 909
- Blev medlem: lör mar 06, 2004 1:00
- Ort: V?sternorrland
Gas kvar!?
Ok, möjligheten kankse finns
att det fortfarande jäser? tycker
det låter konstigt om du satt i
jässtopp. om du tar birt locket
och kollar om det är dags att tappa
om, kvarstår problemet så kan vara
datgs att titta om jästen verkligen e död.
att det fortfarande jäser? tycker
det låter konstigt om du satt i
jässtopp. om du tar birt locket
och kollar om det är dags att tappa
om, kvarstår problemet så kan vara
datgs att titta om jästen verkligen e död.
"Why go synthetic, when Nature can fuck you up bad enough!"
Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig
Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig
Gas kvar!?
Nu har jag köpt en påse polyklar och lite svavla,
som jag tänkte blanda i och hoppas på det bästa.
Hur mycket svavla ska jag ta? (20 liter vin)
som jag tänkte blanda i och hoppas på det bästa.
Hur mycket svavla ska jag ta? (20 liter vin)
- Sqrewdriver
- Föredetta moderator
- Inlägg: 909
- Blev medlem: lör mar 06, 2004 1:00
- Ort: V?sternorrland
Gas kvar!?
Det lilla jag har snappat upp
så innehåller jässtop svavla. (2,5g)
om du vill svavla utan jässtop
så kan 2g vara en lämplig
så innehåller jässtop svavla. (2,5g)
om du vill svavla utan jässtop
så kan 2g vara en lämplig
"Why go synthetic, when Nature can fuck you up bad enough!"
Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig
Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig
Gas kvar!?
men nu har jag ju redan tillsatt jäststopp för en vecka sen..
Jag frågade på pgw om mitt grumliga, fortfarande jäsande vin, och fick en påse svavla och en påse polyklar..
Blir det för mycket svavla om jag blandar i mer??
Jag frågade på pgw om mitt grumliga, fortfarande jäsande vin, och fick en påse svavla och en påse polyklar..
Blir det för mycket svavla om jag blandar i mer??
- Sqrewdriver
- Föredetta moderator
- Inlägg: 909
- Blev medlem: lör mar 06, 2004 1:00
- Ort: V?sternorrland
Gas kvar!?
Jag e inte så jätte hemma på
detta med svavla, om dem sa
att du skulle göra det, prova,
tror inte svavlan smakar nåt.
detta med svavla, om dem sa
att du skulle göra det, prova,
tror inte svavlan smakar nåt.
"Why go synthetic, when Nature can fuck you up bad enough!"
Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig
Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig
Gas kvar!?
Nu har det gått några dagar sen jag blandade i svsvla och klarningsmedel.
Vinet är fortfarande grumligt, jag skopade upp ett glas och smakade och det smakade inte gott.
Vad mer kan man göra för att få skiten att klarna?
Det är ganska varmt i mitt rum, kan det vara problemet?
Vinet är fortfarande grumligt, jag skopade upp ett glas och smakade och det smakade inte gott.
Vad mer kan man göra för att få skiten att klarna?
Det är ganska varmt i mitt rum, kan det vara problemet?
- Sqrewdriver
- Föredetta moderator
- Inlägg: 909
- Blev medlem: lör mar 06, 2004 1:00
- Ort: V?sternorrland
Gas kvar!?
Ställ det kallt som fan, typ 3-5 grader om du kan,
kyla hjälper, varför vet jag inte.
kyla hjälper, varför vet jag inte.
"Why go synthetic, when Nature can fuck you up bad enough!"
Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig
Moderar med k?nsla. Tycker du inte som jag? PM s? reder vi ut det, Jag ?r inte om?jlig
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster