Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Hur fungerar plastbrännare?

Världens enklaste brännare.
Maxiepaxi
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: tor mar 28, 2024 19:16

Hur fungerar plastbrännare?

Inlägg av Maxiepaxi »

Tjena! Har tänkt att testa bränna lite skojs till mej och grabbarna.
Har bryggt mäsk tidigare men inte bränt förut, har fått en plastbrännare med doppvärmare från farsans jobbkollega. Tänkte hur jag gör med denna. Om jag har förstått rätt så är det bara att brygga lite mäsk (har fixat e superjet turbojäst) och sedan värma denna i kärlet med doppvärmare.
En sak som är till stor fundering är hur bränningen fungerar. Har läst något om att man skall slänga den första skvätten, blir det någon metanol när man kör med doppvärmare? Samt är den helt okej att dricka?

Glad för alla svar!
Online
Användarvisningsbild
Andy
Moderator
Inlägg: 1033
Blev medlem: lör aug 23, 2008 11:43

Re: Hur fungerar plastbrännare?

Inlägg av Andy »

Det blir ingen metanol.

Slänga det första gör man när man tar cuts (separerar olika delar av det man plockar ut och behåller det finaste som är mitten-delen). Det går ej att ta cuts med plastbrännaren. Du måste rena spriten med aktivt kol om du vill kunna dricka den utan att det ska smaka skit.

Läs de två första pdf:erna i det här inlägget så lär du ha stenkoll:
viewtopic.php?t=16553
Skriv svar

Återgå till "Plastbrännaren"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster