Logg Falcon Crest Vermouth
4 profiler:
Batch 1: 5 liter Vermouth Bianco
Vermouth extrakt
Batch 2: 5 liter Vermouth Bianco
Vermouth extrakt
5-10g Ekkuber 4-6 veckor
Batch 3: 5 liter Vermouth Bianco
Vermouth extrakt
5-10g Ekkuber 4-6 veckor
1st delad Vaniljstång
Batch 4: 5 liter Vermouth Bianco
Vermouth extrakt
5-10g Ekkuber 4-6 veckor
1st delad Vaniljstång 4-6 veckor
2-3 hela stjärnanis 4-6 veckor
LOGG
2024-03-02
STARTAD
5 liter (7kg) Must FC Vermouth Bianco
16 liter vatten 2 liter mindre än receptet
Temperatur (vätska) 21.2 grader celsius Oechslevärde +54
Temperatur (rum) 21-23 grader celcius
2024-03-04
Tillförsel av socker
1 Liter vatten
2 kg Socker Raffinerat vitt socker (Strösocker)
(Sockret nedrört i hett vatten på spis bit för bit för att sen kylas till 21.2 grader totalt, och tillfört och skakat)
Temperatur (rum) 23 grader celcius Oechslevärde +72
Uppskattad ABV 9% (72/8)
2024-03-06
Oechsleprov
Temperatur (vätska) 23,5 grader celcius Oechslevärde +95
Temperatur (rum) 23,4 grader celcius
Uppskattad ABV 11.9% (95/8)
2024-03-09
Vecka 2 Kontroll
Temperatur (vätska) 25 grader celcius Oechslevärde +15
Temperatur (rum) 23.5 grader celcius
2024-03-13
4st 5 liters dunkar med vattenlås samt Fransk Medium Roast kuber anländer.
2024-03-14
Vecka 3 Kontroll
Temperatur (vätska) 23 grader celcius Oechslevärde +3
Temperatur (rum) 21.5 grader celcius
Upskattad ABV (via alkomätare) 16-17%
Falcon Crest Vermouth Bianco
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 5
- Blev medlem: lör okt 20, 2012 17:49
Re: Falcon Crest Vermouth Bianco
2024-03-19
Jässtopp tillsatt
Temperatur (vätska) 25 gerader celcius Oechslevärde 0
Temperatur (rum) 22.5 grader celcius
Upskattad ABV (via alkomätare) 17.5%
Jässtopp tillsatt
Temperatur (vätska) 25 gerader celcius Oechslevärde 0
Temperatur (rum) 22.5 grader celcius
Upskattad ABV (via alkomätare) 17.5%
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 5
- Blev medlem: lör okt 20, 2012 17:49
Re: Falcon Crest Vermouth Bianco
2024-03-27
Omtappat på 4 x 5 litersdunkar
Batch 1: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
Ingen ek.
Batch 2: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)
Batch 3: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)
Batch 4: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)
Temperatur (vätska) 22.5 grader celcius
Temperatur (rum) 22.2 grader celcius
2024-04-01
Omtappat på 4 x 5 litersdunkar
Batch 1: 5 liter
Inget
Batch 2: 5 liter
Inget
Batch 3: 5 liter
3g Vaniljstång (Skuren längs med)
Batch 4: 5 liter
2g Vaniljstång (Skuren längs med)
Temperatur (vätska) 21.8 grader celcius
Temperatur (rum) 22.4 grader celcius
Omtappat på 4 x 5 litersdunkar
Batch 1: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
Ingen ek.
Batch 2: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)
Batch 3: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)
Batch 4: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)
Temperatur (vätska) 22.5 grader celcius
Temperatur (rum) 22.2 grader celcius
2024-04-01
Omtappat på 4 x 5 litersdunkar
Batch 1: 5 liter
Inget
Batch 2: 5 liter
Inget
Batch 3: 5 liter
3g Vaniljstång (Skuren längs med)
Batch 4: 5 liter
2g Vaniljstång (Skuren längs med)
Temperatur (vätska) 21.8 grader celcius
Temperatur (rum) 22.4 grader celcius
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 5
- Blev medlem: lör okt 20, 2012 17:49
Re: Falcon Crest Vermouth Bianco
2024-04-03
Batch 3: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)
Batch 4: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)
TAGIT BORT EK.
Eken borttagen. Rundare smak men fortfarande lite alkohol stickig med svag ton av vanilj.
Batch 3: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)
Batch 4: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)
TAGIT BORT EK.
Eken borttagen. Rundare smak men fortfarande lite alkohol stickig med svag ton av vanilj.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster