Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Falcon Crest Vermouth Bianco

Glögg, sangria och andra recept för kryddade viner.
Pahreakishe

Falcon Crest Vermouth Bianco

Inlägg av Pahreakishe »

Logg Falcon Crest Vermouth

4 profiler:
Batch 1: 5 liter Vermouth Bianco
Vermouth extrakt

Batch 2: 5 liter Vermouth Bianco
Vermouth extrakt
5-10g Ekkuber 4-6 veckor

Batch 3: 5 liter Vermouth Bianco
Vermouth extrakt
5-10g Ekkuber 4-6 veckor
1st delad Vaniljstång

Batch 4: 5 liter Vermouth Bianco
Vermouth extrakt
5-10g Ekkuber 4-6 veckor
1st delad Vaniljstång 4-6 veckor
2-3 hela stjärnanis 4-6 veckor


LOGG
2024-03-02
STARTAD
5 liter (7kg) Must FC Vermouth Bianco
16 liter vatten 2 liter mindre än receptet

Temperatur (vätska) 21.2 grader celsius Oechslevärde +54
Temperatur (rum) 21-23 grader celcius

2024-03-04
Tillförsel av socker
1 Liter vatten
2 kg Socker Raffinerat vitt socker (Strösocker)

(Sockret nedrört i hett vatten på spis bit för bit för att sen kylas till 21.2 grader totalt, och tillfört och skakat)

Temperatur (rum) 23 grader celcius Oechslevärde +72
Uppskattad ABV 9% (72/8)

2024-03-06
Oechsleprov

Temperatur (vätska) 23,5 grader celcius Oechslevärde +95
Temperatur (rum) 23,4 grader celcius
Uppskattad ABV 11.9% (95/8)

2024-03-09
Vecka 2 Kontroll

Temperatur (vätska) 25 grader celcius Oechslevärde +15
Temperatur (rum) 23.5 grader celcius

2024-03-13
4st 5 liters dunkar med vattenlås samt Fransk Medium Roast kuber anländer.

2024-03-14
Vecka 3 Kontroll

Temperatur (vätska) 23 grader celcius Oechslevärde +3
Temperatur (rum) 21.5 grader celcius
Upskattad ABV (via alkomätare) 16-17%
Phreakishe
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: lör okt 20, 2012 17:49

Re: Falcon Crest Vermouth Bianco

Inlägg av Phreakishe »

2024-03-19
Jässtopp tillsatt


Temperatur (vätska) 25 gerader celcius Oechslevärde 0
Temperatur (rum) 22.5 grader celcius
Upskattad ABV (via alkomätare) 17.5%
Phreakishe
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: lör okt 20, 2012 17:49

Re: Falcon Crest Vermouth Bianco

Inlägg av Phreakishe »

2024-03-27
Omtappat på 4 x 5 litersdunkar

Batch 1: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
Ingen ek.

Batch 2: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)

Batch 3: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)

Batch 4: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)

Temperatur (vätska) 22.5 grader celcius
Temperatur (rum) 22.2 grader celcius

2024-04-01
Omtappat på 4 x 5 litersdunkar

Batch 1: 5 liter
Inget

Batch 2: 5 liter
Inget

Batch 3: 5 liter
3g Vaniljstång (Skuren längs med)

Batch 4: 5 liter
2g Vaniljstång (Skuren längs med)

Temperatur (vätska) 21.8 grader celcius
Temperatur (rum) 22.4 grader celcius
Phreakishe
Färsk jäst
Inlägg: 5
Blev medlem: lör okt 20, 2012 17:49

Re: Falcon Crest Vermouth Bianco

Inlägg av Phreakishe »

2024-04-03

Batch 3: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)

Batch 4: 5 liter
5ml FC Vermouth Essence
25g French Medium Roast Oak kuber (10x10x10mm)

TAGIT BORT EK.
Eken borttagen. Rundare smak men fortfarande lite alkohol stickig med svag ton av vanilj.
Skriv svar

Återgå till "Kryddade viner"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster