Long time...
Har "byggt om" lite. TC är guld.
Och detta forum oxo, har varit nöjd med produkten, men kolar ju...o de borde inte behövas.
Men har lågt i tak. Hur mycket gör SPP mot rejält packade skurbollar?
Hittar allt från 10% upp till 50% skillnad...
Läste oxo om vikten av en rak kolonn, så den är nu rak.
2500w in, kylvattnet ligger på 45 ut från spiralen, och en lagom ström med produkt rinner.
Hur bifogar men bilder o filmer...hittar inte det.
Nu ska det byggas!
-
- Finjäsare
- Inlägg: 78
- Blev medlem: fre feb 07, 2020 10:19
- Utrustning: 2" TriClamp
- Ort: Skåne
-
- Finjäsare
- Inlägg: 78
- Blev medlem: fre feb 07, 2020 10:19
- Utrustning: 2" TriClamp
- Ort: Skåne
Re: Nu ska det byggas!
Hittade bildinfogningen
Re: Nu ska det byggas!
Tror SPP kan göra en ganska kraftig skillnad.
Minns inte HETP ur minnet. Men har för mig att den har mindre än hälften jämfört med skurbollar iallafall.
Det går i dagsläget inte att bifoga filmer på forumet. Laddar du upp filmen på en extern sida och länkar till den kan jag lägga upp filmen på bryggforums server om den har en vettig filstorlek
Minns inte HETP ur minnet. Men har för mig att den har mindre än hälften jämfört med skurbollar iallafall.
Det går i dagsläget inte att bifoga filmer på forumet. Laddar du upp filmen på en extern sida och länkar till den kan jag lägga upp filmen på bryggforums server om den har en vettig filstorlek
Re: Nu ska det byggas!
Riktigt snyggt bygge! Jag tycker mig ha läst hela din tråd, och jag har inte läst in mig på det senaste (sen 2004 typ...) men jag förstår ändå inte vad det är för spiral du har inne i siktglaset..?
-
- Finjäsare
- Inlägg: 78
- Blev medlem: fre feb 07, 2020 10:19
- Utrustning: 2" TriClamp
- Ort: Skåne
Re: Nu ska det byggas!
Re: Nu ska det byggas!
Jo, men innan uttaget? Vad gör den för nytta där?
Re: Nu ska det byggas!
Genom att strypa vattenflödet så kan man släppa förbi delar av ångan. Nedan är taget från tråden Kolonnbrännartyper
CM - Cooling Management
Klicka här för stor bild
Ångorna stiger genom kolonnen och kondenseras mot refluxkylaren och droppar ner som reflux genom packningen. Beroende på vattnets genomströmningshastighet, temperatur, uppvärmning av kokkärlet o.s.v. avgörs hur mycket ånga som kondenseras mot refluxkylningen och droppar tillbaka ner i packningen och hur mycket ånga som smiter förbi och går till produktkylaren och kondenseras till färdig produkt.
Genom att ha konstant vattenflöde och istället reglera uppvärmningen av mäsken kan man även köra denna som en PM (Power management). Risken finns dock att man på detta vis skapar obalans i kolonnen genom att ånghastigheten fluktuerar och refluxration blir ostabil vilket leder till sämre separation.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster