Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Fråga om att köpa en brännare

Allt om vattendestillatorn.
Muppet
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: mån nov 06, 2023 18:30

Fråga om att köpa en brännare

Inlägg av Muppet »

VEVOR 4L Water Distiller 1L/H Destillerat vatten Maker

Någon som har en sådan och om dom är bra eller skit . Såg det att man kunde ställa temperaturen är det en fördel Mvh muppet
Användarvisningsbild
Andy
Moderator
Inlägg: 1033
Blev medlem: lör aug 23, 2008 11:43

Re: Fråga om att köpa en brännare

Inlägg av Andy »

Du bör ej betala mer än 1.5k för en vattendestillator. Finns att hitta för under tusenlappen på eBay/amazon eller liknande.

Den lär vara lika bra som alla andra vattendestillatorer på marknaden gissar jag på.

Ser ingen fördel med att ställa temperaturen. Det ska alltid koka. Du bestämmer ej kokpunkten, och du kan ej värma vätskan till en högre temperatur än dess kokpunkt. Även om du ställer temperaturen på 10000 grader så kommer vatten endast bli 100 grader exempelvis.

Så ställ tempen på Max.
Användarvisningsbild
Kryddvittran
Turbojäsare
Inlägg: 32
Blev medlem: mån jan 24, 2022 17:50
Utrustning: Inget ännu
Ort: Umeå

Re: Fråga om att köpa en brännare

Inlägg av Kryddvittran »

Har själv ingen men lusläst på reddit och även på HomeDistiller om dem.

De som oftast är det kluriga är att de är på 750 watt, de är lite för starka så all cuts bli smeared pga att spriten bara sprutar ut. Kör du med mycket kol efteråt kan det ju absolut funka men inte alls optimalt.

Så ifall du köper den, skaffa en dimmer så du kan ställa effekten till hälften, och skaffa en separat kabel så fläkten går på full effekt, men ställ temperaturen på max! Och små cuts på det!

Och det sista som är värt att nämna: Under själva kåpan på kylspiralen så kan det sitta ett litet hål, gör inte det på alla men på vissa, som är tänkt att klor från dricksvattnet ska komma ut och inte kylas ner i det destillerade vattnet. Denna måste du täcka igen på något sätt.

Gillar du smaksatt sprit så säger jag KBK: Kör Bara Kör! Vill du ha det smaklöst så satsa på nån annan brännare, eller var beredd med mycket kol!

//Kryddvittran
jakan65
Finjäsare
Inlägg: 88
Blev medlem: fre aug 20, 2010 11:24

Re: Fråga om att köpa en brännare

Inlägg av jakan65 »

Hej, håller med kryddvittran.hade en för 12-13 år sen.märkeffekten är ofta 750w men ligger ofta på över 800w. kör man den på full effekt får du oftast dålig å svag produkt pga att det kokar med massa vatten.det ska sjuda om du kör en vattendest. kör du igång den å sen dimmrar ner till ca300w så fick man ut ca 68 proc/första 5-6 dl.sen sjunker det .kör man med en effektmätare å dimmer,så man ser watten,kan man köra den lättare.å sen med en egen sladd till fläkten via en strömbrytare så behöver den inte gå under uppvärmningen.ett annat tips skär bort vingarna på sidan där fläkten får sin tilluft spar bara där skruvarna sitter fast.den går tystare samt får bättre kylning.idag borde man kunna hitta en på kina sidor för ca 750-900kr.mvh
EDIT tittade youtube å det finns en massa klipp om vattendestillers.tom med hur man kan göra gin..minnena kommer fram,men nu dricks det bara bira.ha de mvh
Användarvisningsbild
Andy
Moderator
Inlägg: 1033
Blev medlem: lör aug 23, 2008 11:43

Re: Fråga om att köpa en brännare

Inlägg av Andy »

kör man den på full effekt får du oftast dålig å svag produkt pga att det kokar med massa vatten.det ska sjuda om du kör en vattendest. kör du igång den å sen dimmrar ner till ca300w så fick man ut ca 68 proc/första 5-6 dl.sen sjunker det .
Det kan nog finnas fördelar med att köra på lägre effekt av olika anledningar. Men med största sannolikhet så beror den ökade styrkan på en minimal mängd passiv reflux i det här fallet. Läste en lång tråd på homedistiller.org för ett tag sedan där de diskuterade huruvida det var lönt att köra findestillarionen i en potstill långsamt eller ej. Slutsatsen var nej. Det var endast passiv reflux som ev bidrog med starkare produkt. Då är det mer lönt att från första början bygga en annan apparat.



Kolla även mitt sista meddelande i den här tråden:
viewtopic.php?p=195326#p195326
Användarvisningsbild
Andy
Moderator
Inlägg: 1033
Blev medlem: lör aug 23, 2008 11:43

Re: Fråga om att köpa en brännare

Inlägg av Andy »

Här är tråden jag nämnde:
https://homedistiller.org/forum/viewtop ... 15&t=58627


Mycket fram och tillbaka inledningsvis. Men slutsatsen blir tillsist att det beror på passiv reflux
Skriv svar

Återgå till "Vattendestillator"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster