Har nu satt ngra hinkar äppelvin, hade velat ha i rönnbär också men det ser inte ut att finnas ngra rönnbär i år. I min region. Jag tänkte man kanske kunde smaksätta m ngra skalade ekollon? Det är ett mkt bra år för ekollon i år. Jag har plockat många för att mala till mjöl (bakning) och då måste man först blötlägga dem ett bra tag för att bli av m tanniner. Tänkte att man kanske kunde göra vinet mer intressant mha ngra ekollon just pga tannininnehållet. Tankar om detta?
Gjorde äppelvin förra året också och det blev bra, men d var som sagt rönnbär i också.
Smakförbättra äpplevin m ekollon?
Re: Smakförbättra äpplevin m ekollon?
Intressant att du kan lite om ekollon, jag blandade just in i ekollon i min kost men jag ångrar det för min mage höll på vända ut o in på sig i 2 dar.
Bara blötlägga, inte koka som jag gjorde? Skalar du med bort det bruna mjuka skalet?
Bara blötlägga, inte koka som jag gjorde? Skalar du med bort det bruna mjuka skalet?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster