Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Bryggtråd - Blåbär/vinbär/björnbär

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
Användarvisningsbild
Ranstrand
Finjäsare
Inlägg: 67
Blev medlem: sön sep 20, 2009 2:01
Ort: Skövde

Bryggtråd - Blåbär/vinbär/björnbär

Inlägg av Ranstrand »

Tjenare! Gjorde ett blåbärsvin förra året som blev kanon dock lite platt kanske så iår kör ja lite mindre vätska och lite björbär fick åka med!
Såhär ser receptet ut änsålänge:

Blåbär 6 kg
Svarta vinbär: 1.5 kg
Björnbär 2.5 kg
1 kg socker
4 liter vatten
1.75 liter äpplejuice (Coop)
Svavlades 7/9 med 1,5 gram
Jäststart 8/9
Jäst: Rc 212
Og: 1056

Ska upp till ca 1100 i oechle, men väntar tills jag pressat massan och fått ut mängden totalt vin. Blir nog 1.75 äpplejuice till att värma med sockret, eller tror ni det blir för mycket vätska till antal kilo bär?
Projekt:
Blåbärsvin -22, -23
Mousserat vin på himrod-druvor -23
Vin på Rondo och zilga -23
Vin på Zilga och spulga -22

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster