Nu var det många år sedan som jag bryggde något över huvud taget. Jag har bryggt mjöd innan. Nu blev jag sugen igen och ville brygga mjöd. I min sats tänkte jag jäsa i två omgångar. Nu har jag ca 19-20 liter som ska bli mjöd. Vad jag undrar om min jäst som jag tillsatte.
Det står i användar instruktionen att upp till 23 liter går bra (Jack's mead Yeast m05). Vad händer sen? Jag ska i mitt nästa steg hälla i mer honung och vatten, så det blir nog mer över 23 liter. Kanske 25-30 liter. Stannar jäsningprocessen efter 23 liter? (vilket låter konstigt) Det kanske inte handlar om det utan att om man tillsätter senare då fungerar jäsningen ändå?
Jäsningsprocess
Re: Jäsningsprocess
Det ska nog gå bra.
Jäst förökar sig. Du kan nog använda den till 100 liter - men det skulle ta längre tid.
Om du skulle jäsa mycket större mängder skulle du kanske behöva tillsätta mer jästnäring dock.
Jäst förökar sig. Du kan nog använda den till 100 liter - men det skulle ta längre tid.
Om du skulle jäsa mycket större mängder skulle du kanske behöva tillsätta mer jästnäring dock.
Re: Jäsningsprocess
Ja, när jag tänker efter så kan man nog ta ett litet glas och spara som jäskultur inför nästa sats också?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster